Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cât de uşor se poate produce un accident pe zăpadă, într-o intersecţie din Chişinău, când un şofer crede că va reuşi să treacă

29 Decembrie 2021 - 08:58
Redacţia PiataAuto.md
În condiţii de iarnă, cu multă zăpadă pe drum şi carosabil alunecos, cum a fost ziua de ieri, nu e nevoie doar de un pic mai multă prudenţă, ci şi de conştientizarea faptului că fiecare manevră obişnuită poate avea nevoie de mai mult timp şi mai mult spaţiu pentru a fi executată, din cauza aceluiaşi carosabil fără aderenţă. Un şofer al unui camion cu platformă de evacuare, însă, a neglijat aceste reguli elementare de prudenţă şi a provocat un accident în Chişinău, care putea fi cu siguranţă evitat.
La o intersecţie de pe şoseaua Hânceşti, acesta a vrut să facă o manevră de întoarcere la stânga. În mod normal, ar fi trebuit să oprească pentru a ceda trecerea traficului din întâmpinare, chiar şi pe condiţii de carosabil uscat, dar, din motive neclare, şoferul de camionetă decide să-şi continue mişcarea, deşi din faţă venea o dubită. Şi pentru că aceasta a frânat foarte ineficient pe zăpadă, iar camionul a virat la fel de lent, şi pentru că ambii şoferi n-au avut alte manevre evazive de a-şi schimba traiectoriile, cele două vehicule s-au apropiat la fel de încet unul de celălalt şi au produs un impact.
Fireşte, şoferul camionetei cu platformă va fi declarat vinovat. Şi, din nou, nu putem să nu menţionăm că în mod normal, şoferii de asemenea platforme, care intervin la zeci de accidente pentru a evacua de acolo maşini accidentate, care ar trebui să ştie fizică avansată pentru a interveni corect în acele situaţii multiple pe care le au de înfruntat în profesia lor, ar trebui să fie printre cei mai profesionişti în condus, neadmiţând asemenea situaţii precum cea de ieri. Vezi totul în video-ul de mai jos, surprins de o cameră de bord.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online / Octav Bahnaru
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter