O maşină de poliţie a accidentat două fetiţe pe o trecere de pietoni în România, iar una dintre ele nu a supravieţuit

14 Ianuarie 2022, 09:13
Redacţia PiataAuto.md
O veste sfâşietoare şi totodată revoltătoare vine din România. Două fete minore, de 11 şi 13 ani, au fost accidentate ieri după-amiază în sectorul 1 din Bucureşti de o maşină de poliţie, în timp ce traversau strada pe trecerea de pietoni. Copila de 11 ani a primit multiple traumatisme şi a fost preluată de medici, însă cea de 13 ani, din păcate, nu a supravieţuit în urma impactului, deşi medicii au încercat s-o resusciteze mai bine de 30 de minute.
Accidentul fiind comis de un poliţist, pe trecerea de pietoni, a stârnit un val de consternare în România, or, poliţiştii ar trebui să fie cei care dau exemple de conduită corectă în trafic. Purtătorul de cuvânt al poliţiei capitalei din România a declarat ulterior că maşina de poliţie avea girofarele incluse, dar şi în asemenea caz poliţiştii sunt instruiţi la un condus defensiv avansat, or, nici o intervenţie în misiune n-ar trebui să se desfăşoară cu preţul pierderii altor vieţi.

Investigaţiile desfăşurate ulterior pe parcursul zilei de ieri şi imaginile video de pe camerele de supraveghere din preajmă au constatat că maşina poliţiei se deplasa cu o viteză de peste 80 km/h, îndreptându-se spre o misiune şi avea doar semnalele luminoase ale girofarului incluse, nu şi cele acustice.
Poliţistul a fost angajat în anul 2017, deci are o experienţă de muncă de peste 4 ani. Acum el este anchetat, urmând a se stabili toate circumstanţele şi gradul lui, de vinovăţie, dar, cu siguranţă e unul din cele mai grave şi tragice accidente în care a fost implicată vreo maşină a poliţiei din România din ultimii ani.
0
1,608
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!