Acesta e Mitsuoka Buddy, un SUV cu design retro, dar cu substrat al actualei Toyota RAV4

5 Februarie 2022, 10:34
Redacţia PiataAuto.md
Japonezii au multe maşini ciudate, produse la ei în ţară, despre care restul mapamondului nu prea ştie, iar una din cele mai neaşteptate e cu siguranţă Mitsuoka Buddy, un SUV cu design în stilul modelelor retro americane, construit pe baza actualei generaţii Toyota RAV4. Şi dacă te întrebi cât de mulţi oameni şi-ar dori un asemenea SUV, află că rândul de clienţi doritori se întinde deja pe 2 ani şi jumătate înainte, iar compania niponă caută soluţii să poată produce mai mult şi mai repede.
Vânzarea acestui model bizar în Japonia a început încă anul trecut, iar gama de motoare e exact aceeaşi care e disponibilă şi pentru RAV4 — un benzinar de 2.0 litri şi 170 CP sau două sisteme de propulsie hibridă, cu 218 CP şi 222 CP, cu tracţiune faţă sau integrală. Deci, efectiv, se poate cumpăra un SUV cu design retro, cromat, dar cu unul din cele mai moderne şi eficiente sisteme de propulsie hibridă din câte există azi!
Producţia lui Mitsuoka, însă, presupune cumpărarea de exemplare RAV4 şi un proces în mare parte manual de înlocuire a unor componente de caroserie. Modificările se reflectă în special la partea frontală şi cea spate, care e toată modificată, iar dacă priveşti modulul final din faţă, acesta nu-ţi mai aminteşte deloc de Toyota, ci mai degrabă de un Chevrolet clasic american.
Posteriorul e la fel de mult modificat, având blocuri optice total diferite, inclusiv ca amplasare, diferă şi forma hayonului în partea inferioară — într-un cuvânt, designul chiar se distinge foarte mult de originalul RAV4.
E curios şi faptul că modelul poate veni echipat atât cu jante standard de RAV4, cât şi cu jante old-school, cu disc metalic sau cu capac cromat pe centru, aceste jante fiind de diametru mai mic şi adoptând astfel anvelope cu profil mai mare, tot în stil retro. Şi, sincer vorbind, cu jante retro Mitsuoka Buddy arată şi mai bine, probabil!
Ei bine, preţul unui asemenea Mitsuoka variază în Japonia între echivalentul a aproximativ 35,600 euro şi 45,000 euro, în funcţie de motorizare şi nivel de dotări ales. Cea mai mare parte a maşinilor e vândută în Japonia, dar se acceptă şi comenzi internaţionale, iar pe lângă asta mai există câţiva dealeri în ţări asiatice şi chiar doi dealeri în Europa — unul în Marea Britanie şi altul în Monaco.
Şi cum cererea pentru acest model cu design retro e atât de mare, acum cei de la Mitsuoka au primit o mâna de ajutor de la Mitsubishi, care le-au propus c uzina lor de autobuze şi camioane Mitsubishi Fuso să asambleze o parte din exemplare, care ar spori viteza totală de producţie şi ar reduce rândul pentru Mitsuoka Buddy de la 2 ani şi jumătate la 1 an şi jumătate. Deci, într-atât de popular e acest SUV cu design retro şi substrat de Toyota RAV4!
0
9,490
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!