În Moldova au fost instalate indicatoare rutiere în ucraineană, pentru a-i ajuta pe refugiaţi să se orienteze

12 Martie 2022, 14:43
Redacţia PiataAuto.md
Pentru că încă există un flux mare de refugiaţi din Ucraina din cauza războiului de acolo, iar pe teritoriul Republicii Moldova încă se mai află aproape 100 mii de cetăţeni ai Ucrainei, conform informaţiilor actualizate, prezentate azi dimineaţă de Poliţia de Frontieră, autorităţile au decis instalarea indicatoarelor rutiere temporare în limba ucraineană şi rusă, care să-i ajute pe aceşti oameni să se orienteze mai uşor.
Au fost instalate 20 de asemenea indicatoare, care-i ghidează mai ales spre direcţiile de aflare a punctelor vamale cu România, indicatoarele fiind concepute mai ales pentru refugiaţii care tranzitează Moldova, dorind să ajungă mai departe în România sau, eventual, alte ţări mai spre vest.
Conform autorităţilor, experienţa din ultimele zile, prin care refugiaţii aflaţi în tranzit au fost direcţionaţi şi spre alte puncte vamale decât Leuşeni-Albiţa a permis dispersarea sarcinilor şi degajarea aglomerărilor la frontiere, reducându-se astfel timpul de aşteptare. Noile indicatoare vin să ajute cetăţenii să se poată orienta mai rapid spre care alte puncte vamale ar putea să se deplaseze.
0
4,431
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!