Încă o navă plină cu automobile la bord, MV Al Salmy 6, a naufragiat, de această dată în Golful Persic

17 Martie 2022, 20:06
Redacţia PiataAuto.md
Nava Al Salmy, specializată în transportarea automobilelor la distanţe scurte şi medii, a naufragiat azi în Golful Persic, la circa 50 km de ţărmul Iranului, în urma unei furtuni cu vânturi de până la 70 km/h, care au întors nava pe una din părţile sale laterale. Nava avea un echipaj format din 30 de persoane, 29 dintre care au fost salvaţi, iar operaţiunile de căutare al celui de-al 30-lea sunt în desfăşurare.
Nava, aflată sub jurisdicţia Emiratelor Arabe Unite, a fost construită în anul 1983, are 140 metri lungime, o capacitate de 6,000 dwt şi este una de tip Ro-Ro Cargo, ceea ce înseamnă care are porţi specializate pentru accesul rapid al vehiculelor la bordul ei, după tipul feriboturilor. Asemenea nave se folosesc pentru transportarea vehiculelor la distanţe de maxim câteva mii de kilometri. Nava Al Salmy se îndrepta spre portul Umm Qasr din Iraq. Naugrafiul navei s-a produs la aproximativ 50 km de portul Asouleh din Iran.
Este cel de-al doilea incident maritim major cu nave ce transportă automobile, produs în ultimele 30 de zile, după ce la 16 februarie nava Felicity Ace a luat foc lângă insulele Azore din Oceanul Atlantic, având aproape 4 mii de maşini la bord, inclusiv electric. Nava a ars continuu până la 1 martie, când corpul ei a cedat şi ea s-a scufundat cu tot cu maşinile de la bord.
În cazul navei MC Al Salmy, naufragiată azi, nu se comunică deocamdată câte automobile se aflau la bord.
0
20,928
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!