Un şofer de camion din România şi-a făcut plinul de 262 ori în Belgia fără să plătească, iar acum a fost condamnat de justiţie

25 Aprilie 2022, 12:41
Redacţia PiataAuto.md
Un şofer de camion din România, în vârstă de 51 ani, a reuşit să fraudeze mai multe benzinării din Belgia, făcându-şi plinul la camionul său de cel puţin 262 de ori, fără a plăti pentru motorina pusă în rezervor. Frauda a început a fi investigată de forţele de ordine în februarie 2020, când un angajat al unei benzinării a anunţat poliţia după ce şoferul a venit la benzinăria sa, declarând că a observat un device de skimming folosit de acesta.
De obicei asemenea device-uri sunt folosite pentru a copia şi clona datele altor carduri. Înc azul românului, device-urile aveau şi o cameră video mică pentru a filma codurile PIN pentru cardurile clonate. Respectiv, şoferul sau complicele său venea iniţial în benzinăria ţintită şi ataşau acel device de terminalul de plată cu cardurile de combustibil, iar ulterior, când venea şi alimenta, efectiv folosea datele cardului unui alt şofer pentru a autoriza tranzacţia. Şi pentru că schimba periodic benzinăriile, iar păgubiţii efectivi erau alţi şoferi aflaţi de obicei în tranzit, nu benzinăria, frauda a fost descoperită după mult timp.
Foto: Terminal de plată cu carduri de combustibil, poză simbol

Ancheta iniţiată de poliţiştii belgieni, în colaborare cu colegii lor din România, a relevat faptul că şoferul de 51 de ani acţionase în mod similar în perioada anilor 2015-2020. În noiembrie 2021 a fost iniţiată o percheziţie la domiciliul său din România, unde au fost găsit asemenea echipamente şi datele mai multor carduri. Anchetatorii au mai stabilit că autorii fraudei au ajuns să vândă combustibilul în exces către alţi şoferi, la un preţ de mediu de 0.8 euro/litru.
Acum cei doi români au fost condamnaţi de un tribunal din Turnhot, Belgia, iar instanţa a constatat 262 episoade de alimentări frauduloase. Astfel, şoferul de 51 de ani, cu numele de familie anunţat de tribunal drept Barbaros, a fost condamnat la 5 ani de închisoare şi o amendă de 8,000 euro. Complicele său a avut o participare mai redusă în fraudă şi s-a ales cu 2 ani şi 6 luni de închisoare, cu o amendă de 4,000 euro. Pe lângă asta, cei doi mai au de plătit despăgubiri în sumă de peste 60,000 euro către companiile prejudiciate.
0
4,057
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!