Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum sună şi cum merge Audi Q7 V12 TDI, modelul de cândva cu un motor diesel cu 12 cilindri

9 Mai 2022 - 19:03
Redacţia PiataAuto.md
Cu mult înaintea SUV-urilor actuale super performante cu motoare de 600-700 CP şi mai mult, încă la prima generaţie Audi Q7, a existat o versiune super opulentă a acesteia. Şi pentru că-n acele timpul se considera că dieselul e mai oportun pentru SUV-uri, iar Audi lua victorii la Le Mans cu motoarele TDI şi le promova ca o tehnologie de bază în gama sa, a fost lansat Audi Q7 V12 TDI, un SUV cu un motor diesel biturbo, cu 12 cilindri şi 6.0 litri cilindree.
Acel Audi scotea 500 CP şi un cuplu imens, nemaivăzut pentru o maşină de serie până atunci, de 1,000 Nm. Maşina avea şi o suspensie revizuită pentru a face faţă acelei puteri imense.
A fost produsă doar între 2008 şi 2012, într-un număr extrem de mic de exemplare. Audi n-a anunţat cifra totală, dar în Marea Britanie, de exemplu s-au vândut doar 50. În Moldova a fost importat unul singur, nou, pe atunci, pe care l-am şi testat pe o distanţă mult prea scurtă ca să înţelegem cu adevărat ceva din el. Se estimează că numărul total ar putea fi în jur de o mie de exemplare.
Ei bine, mai jos un asemenea Audi Q7 V12 TDI este galopat din plin pe o autostradă din Germania. Izolarea fonică bună face ca motorul să se audă doar la acceleraţii intense, dar şi aşa, e o incursiune curioasă în acea lume de acum 10-14 ani, în care putea exista un asemenea SUV, cu un motor diesel atât de mare sub capotă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter