(VIDEO) Un pasager fără experienţă de zbor a reuşit să aterizeze în siguranţă un avion în SUA

12 Mai 2022, 11:43
Redacţia PiataAuto.md
Situaţia în care piloţii nu mai pot conduce un avion, iar un pasager preia comanda şi, cu ajutorul controlorului de trafic, reuşeşte să aterizeze, e una care se repetă în scenariile de film. Exact o asemenea situaţie, dar de viaţă reală, s-a produs ieri în SUA, pe aeroportul din Florida.
Avionul de model Cessna 208 decolase din Bahamas şi se îndrepta spre Florida, la bord aflându-se un pilot şi doi pasageri. Deasupra oceanului, pilotul a avut o problemă medicală severă, în urma căruia şi-a pierdut coerenţa şi luciditatea şi nu mai era în stare să piloteze avionul. În vâltoarea problemelor sale, pilotul a împins maneta şi a pus avionul în picaj. În acel moment, unul din pasageri a reacţionat, îndepărtând pilotul şi eliberând maneta, pentru a stabiliza avionul, deşi nu avea vreo experienţă. Pilotul era confuz şi nu putea coopera, aşa că pasagerul a contactat turnul de control.
A avut noroc de un controlor de trafic experimentat, pe nume Christopher Flores, care i-a putut explica pasagerului acţiunile necesare. Acesta l-a ghidat să se îndrepte spre aeroport, să coboare în altitudine, după care l-a predat controlorului de trafic de la aeroportul Palm Beach din Florida, care l-a ghidat spre pistă şi l-a ajutat să aterizeze avionul în siguranţă.
Surprinzător, dar pasagerul a reuşit să aducă avionul la sol în siguranţă, deşi nu a mai pilotat niciodată un avion. Iar modelul Cessna 208 ne poate duce cu gândul că ar fi unul din acele modele simple, pe care se face şcoala de pilotaj, dar, de fapt, Cessna 208 e mai nou şi mai mare, având şi comenzi mult mai complexe, pe care e dificil să le operezi fără nicio pregătire anterioară.

Vezi mai jos un scurt reportaj al unei televiziuni din SUA, care a relatat prima despre acest incident aviatic.
0
1,664
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!