(VIDEO) Acesta e un camion electric Scania, cu masă totală de 74 tone, care lucrează 19 ore pe zi într-o mină din Suedia

8 Iunie 2022, 18:31
Redacţia PiataAuto.md
Scania are deja modele de camioane electrice în producţia de serie, dar ceea ce se întâmplă în ultimul an domeniul camioanelor e extinderea propulsiei electrice spre camioane tot mai mare, în sarcini care fie au distanţe tot mai mari, fie presupun munci mai grele. Acum Scania a creat şi un camion electric cu masă totală de 74 de tone, cu două remorci şi un număr total de 9 punţi al întregii garnituri, camion care a fost pus să muncească într-o mină din Suedia.
E vorba de un singur exemplar deocamdată, adaptat pe baza modelului electric 25P. Acest camion a primit mai multe elemente ranforsate, pentru a face faţă misiunii de a mişca din loc o greutate totală de 74 tone, în condiţiile unui relief solicitant de mină. Scania menţionează că acest prim exemplar funcţionează în regim de testare, pentru a i se urmări performanţele şi mai menţionează că modificările inginereşti sunt multe la număr, dar nu le dezvăluie deocamdată pe toate.
Acest camion electric Scania, însă, are parte de un regim de muncă extraordinar de solicitant. E pus să lucreze în total 19 ore pe zi, în ture ale şoferilor, respectiv îi rămân maxim 5 ore pentru încărcare, dar şi ăsta e un timp de rezervă. Pe durata unei zile de muncă, în cele 19 ore, acest Scania transportă în total 2.000 tone de minereu.
Partea şi mai intrigantă e faptul că încă de la această etapă cei de la Scania confirmă că în viitorul cel mai apropiat în gama Scania vor fi lansate în serie camioane electrice pentru greutate maximă totală mai mare, precum acest model de 74 tone, care vor beneficia totodată şi de baterii mai mari pentru autonomie sporită. În Suedia, apropo, limitele de greutăţi pentru camioane sunt mai mari, iar în versiuni cu mai multe remorci ele pot ajunge şi la asemenea cifre, precum cele 74 de tone ale acestui camion electric. Vezi mai jos şi un scurt video publicat de Scania cu acest prim exemplar de test.
0
15,979
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!