(VIDEO) Un Mercedes clasic, cu multiple scurgeri dedesubtul caroseriei, renaşte într-un atelier de detailing şi curăţare

5 August 2022, 16:11
Redacţia PiataAuto.md
Maşinile clasice aduc multă satisfacţie în a fi deţinute, dar necesită şi multă mentenanţă mecanică şi estetică. Mai ales dacă stau nemişcate mult timp, garnituri de cauciuc de peste tot pot începe a se usca, apoi pot da scurgeri şi eventual pot provoca alte defecte. Unii proprietari au grijă mai des de alte aspecte, alţii însă consideră adeseori că dacă merge, e mai bine să nu răscoleşti problema. Mercedesul despre care vorbim azi pare să fi fost neglijat ceva mai multă vreme la mentenanţa mecanică, aşa că noul proprietar, care l-a cumpărat de curând la o licitaţie, l-a adus în primul rând la un detailing profund.
În dependenţă de clima în care sunt păstrate, maşinile trebuie să aibă un strat de protecţie anticorozivă pe partea inferioară. Iar unii proprietari de maşini clasice mai obişnuiesc uneori să mai acopere suplimentar unele componente sau unele suprafeţe cu un soi de pastă lubrifiantă, pentru protecţie suplimentară. Aşa că uneori acel material poate părea a scurgere. Dar în cazul acestui Mercedes clasic scurgerile par mai degrabă a venit din interiorul componentelor, din cauza garniturilor vechi.
Astfel, întreaga parte inferioară a maşinii era plină de scurgeri, de la toate componentele imaginabile, de la diferenţial şi arbore cardanic până la motor şi cutie de viteze. Aşa că a fost nevoie de un detailing făcut cu multă abnegaţie pentru a curăţa toate aceste depuneri vâscoase.
E drept, însă, că aceste proceduri intense au înlăturat şi protecţia anticorozivă care mai rămăsese, iar pe alocuri şi vopseaua care nu se ţinea bine. Totuşi, misiunea era clară — toate depunerile trebuiau curăţate profund, iar astfel s-a putut vedea şi starea adevărată a caroseriei, inclusiv cât de afectată e de rugină.
De obicei, după asemenea proceduri efectuate pe maşini atât de scumpe, se planifică şi o restaurare amplă a întregii maşini, iar dacă restaurarea nu începe imediat, se aplică şi un stat pulverizat de un soi de ceară de protecţie, cum s-a făcut şi aici.
În fine, a fost nevoie de 5 zile de muncă intensă la acest Mercedes 280 SL Pagoda, pentru ca el să poată renaşte şi străluci din nou după această vizită la atelierul de detailing. Iar acest proces de renaştere, pe care maşina asta-l merita demult, e plăcut pentru orice pasionat auto.
Apropo, noi am testat acum câţiva ani un asemenea Mercedes 280 SL complet restaurat de către cei de la Brabus, până la stare de nou absolut. A fost cu siguranţă o experienţă fantastică, pe care am descris-o în detaliu într-un test drive dedicat.
Foto: Imagine din testul nostru drive cu Mercedes 280 SL Pagoda

Vezi mai jos şi întreg video-ul cu renaşterea acestui Mercedes-Benz 280 SL Pagoda din SUA.
0
1,445
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!