Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Acesta e prototipul uitat UAZ 3172 Simbir din anii 90, care copia Range Rover şi Mercedes G-Class

19 Septembrie 2022 - 13:11
Redacţia PiataAuto.md
Când vorbim de UAZ, probabil primele modele care ne vin în minte sunt offroader-ul cu siluetă clasică, care poartă acum numele de Hunter, şi 452 Buhanka. Iar unii îşi mai pot aminti de UAZ-ul Patriot actual. Dar în anii 90 a existat o încercare a celor de la UAZ de a reveni la ideea copierii ideilor occidentale şi de a crea un model nou. Un prototip uitat, care nu a mai ajuns niciodată la producţia de serie şi care s-a inspirat profund de la Range Rover şi Mercedes G-Class e UAZ 3172 Simbir.
Maşina avea o siluetă rectangulară şi era concepută în două versiuni — una militară, mai rugoasă, care seamănă cu Toyota Land Cruiser, şi alta civilă, mult mai confortabilă şi luxoasă, inspirată de la Range Rover şi Mercedes G-Class, iar parţial şi de la modelele Isuzu din acei ani. Se lasă impresia că s-a vrut copierea de la toate modelele bune şi interesante de offroad din lume.
Foto: Versiunea militară a UAZ-ului, inspirată mai mult de la Toyota Land Cruiser

UAZ-ul avea 9 locuri la bord, datorită unui portbagaj cu scaune, unde mai puteau încăpea 4 oameni. Sarcina totală era şi ea una record, de 800 kg, şi atsa chiar dacă punţile nu mai erau rigide pe foi de arcuri, ci montate pe arcuri şi amortizoare moi. Centrul de greutate al maşinii era mult mai coborât.
La interior, pentru prima dată în istoria UAZ, planşa de bord nu era doar o formă metalică a caroseriei, cu câteva elemente montate pe ea, ci exista sub forma unei bucăţi mari de plastic, moderne, cu o zonă mare de cadrane, montată în faţa volanului. Acoperişul era în sfârşit din oţel, nu din material flexibil.
Unul din prototipurile de UAZ 3172 Simbir care au supravieţuit mai e expus într-un muzeu din Rusia şi a fost filmat în video-ul de mai jos. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate în limba dorită din comenzile player-ului.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter