Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) O Dacia 1300, importată din România în SUA, a rulat pe circuitul Lime Rock Park şi a fost expusă alături de modele clasice

5 Septembrie 2022 - 09:49
Redacţia PiataAuto.md
Această Dacia 1300 este probabil una din cele mai interesante creaţii de restaurare cu devieri substanţiale de la forma autentică a vreunei Dacia din România. Scriam despre ea încă în luna aprilie, şi vorbeam atunci de istoria lui Gabriel Cristescu, românul care a deţinut-o şi modificat-o şi tot atunci spuneam că maşina fusese deja cumpărată de către un român emigrat în SUA, Eduard Palaghiţă, şi apucase calea peste ocean, pentru a a-i fi livrată acolo. Ei bine, viaţa în SUA a acestei Dacia este cât se poate de condimentată, or, ieri ea a participat la un mare eveniment dedicat maşinilor clasice, care a avut loc în statul Connecticut.
Maşina românească a mers pe circuitul Lime Rock Park, acolo unde au avut loc curse cu maşini vintage, dar şi o expoziţie a acestora. Eduard, proprietarul actual al Daciei, ne-a spus că sâmbătă a fost partea de curse, iar duminică — cea de expoziţie şi show. El a mers duminică, de fapt, dar, întrucât el şi alţi câţiva proprietari de maşini clasice au ajuns mai devreme, li s-a dat voie să ruleze cu toată savoarea pe circuit.
Pentru Eduard, a fost prima experienţă de condus a acestei Dacia 1300 pe circuit, şi, întrucât maşina e modificată consistent, l-am întrebat despre senzaţiile acesteia. „Accelerează ca trenul şi pot să zic că se ţine bine în curbe”, ne-a spus proprietarul Daciei.
„În treapta întâia e greu să plec fără să scârţâi cauciucurile! Maşina are 150 CP şi o cutie în 5 trepte, fiind mai rapidă chiar şi decât un legendar Renault 12 Gordini”, ne mai spune Eduard. Amintim că ea are un motor de VW Golf Mk3, montat longitudinal şi modificat consistent.
Eduard ne-a expediat şi un scurt video, în care Dacia e surprinsă demarând la pornirea într-un nou tur pe circuit, video pe care-l includem mai jos.
După tururile de circuit, Dacia românească, cu însemne vizuale în stilul echipelor Martini de demult, a fost expusă alături de tot soiul de bijuterii clasice, din toată lumea — de la Fiat 124 Familiare, la modele Alfa Romeo, BMW sau Porsche.
Includem mai jos şi o scurtă galerie foto cu aceste imagini, dar mai multe fotografii cu bijuteriile de la eveniment pot fi găsite pe pagina de Facebook Wheels for Reels, care a publicat seturi mai ample de imagini.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
GALERIE FOTO (5 IMAGINI):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter