Acesta e un mecanic din Canada în vârstă de 101 ani, care munceşte în service până în prezent

7 Octombrie 2022, 17:34
Redacţia PiataAuto.md
Se spune că atunci când faci ce-ţi place, nu vei simţi munca drept o povară. Dar, totuşi, şi echilibrul între muncă şi timp savurat în alt mod în viaţă e important, iar cei mai mulţi dintre noi şi-ar dori să se poată pensiona la o vârstă când încă mai sunt capabil să savureze viaţa. În Canada, însă, există un mecanic pe nume Laurent Legault, care are 101 ani, iar la această vârstă încă mai munceşte zi de zi în service-ul său.
Mecanicul cu o vârstă de peste un secol a fost descoperit de jurnalistul unei televiziuni canadiene, care a mers pentru a face un reportaj cu el. De fapt, însă, Laurent trăieşte în împrejurimile oraşului Quebec şi e relativ cunoscut prin regiunea în care trăieşte şi printre clienţii săi, doar că nimeni nu se întreabă, probabil, câţi ani exact are acest om.
Laurent le-a spus jurnaliştilor că acum munceşte cu program deplin de 40 de ore pe săptămână, 8 ore pe zi, de luni până vineri. Însă în viaţa sa, timp de 50 de ani el a muncit între 12 şi 15 ore pe zi, 7 zile din săptămână, după cum spune chiar el.
Mecanicul de 101 ani nu se sinchiseşte să facă şi lucrări mai grele, nu doar schimburi de ulei. Repară suspensii, face reparaţii ce presupun inclusiv ridicarea unor componente mai mari, iar când acoperişul său a avut nevoie de reparaţii, a urcat singur şi l-a reparat.
Spune că se simte în formă şi vrea să mai muncească în continuare. Service-ul său nu arată la fel de modern ca altele, însă în el există zeci de fotografii din tinereţea sa, care-l fac să se simte bine. Şi, oricât de bizar şi greu de crezut ar fi, Laurent spune că se simte excelent muncind şi la vârsta de 101 ani.
Imagini cu Laurent şi soţia sa, în tinereţe, din service-ul său

Ei bine, probabil acest om merită o medalie din partea celor din Quebec, or, puţini ar avea tăria şi curajul său!
1
3,242
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!