(VIDEO) Acesta e cel mai mare camion cu macara Scania din Suedia, în formulă 16x4, cu 28 de anvelope

3 Noiembrie 2022, 19:41
Redacţia PiataAuto.md
Uneori, camioanele trebuie să îndeplinească funcţii cu totul speciale şi acolo intră în rol capacitatea ingineriei de bază a unui camion de a fi adaptată solicitărilor specifice, pentru a obţine în rezultat formula exact necesară. Scania se poate mândri acum cu cel mai mare camion cu macara din Suedia cu emblema sa, şi, foarte probabil, din întreaga lume.
Camionul a fost comandat de o companie numită Upplandskranar, specializată în macarale şi utilaje speciale şi se bazează pe modelul R730, care face uz de un motor V8 de 730 CP. Camionul trebuia să poată susţine şi o macara uriaşă, aşa că a fost nevoie de un şasiu special, cu o formulă cu multe roţi, care să-i asigure echilibrul. În rezultat, s-a optat pentru formula de 16x4, ceea ce înseamnă că există 8 punţi, 2 dintre care sunt motrice.
Mai mult ca atât, 6 din cele 8 punţi sunt viratoare — primele 4 şi ultimele 2. Astfel, camionul uriaş poate vira mai uşor în spaţii restrânse.
Macaraua sa e una de model nou, fiind instalată de o companie numită JH Kran. Macaraua poartă numele de MPG 450 L9-L6 şi poate ridica 130 tone! Iar asta înseamnă că şi şasiul camionului trebuie să aibă o structură excepţional de puternică, pentru a putea susţine o asemenea greutate. Braţul macaralei are 65,7 metri şi, surprinzător, e acţionat pur electric, fără sistemele hidraulice clasice! Apropo, producătorul macaralei, MPG, e o companie din Turcia.
Vezi mai jos acest camion Scania cu macara în acţiune la o expoziţie recentă din Munchen, Germania.
1
22,650
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!