(VIDEO) Duel pe zăpadă între un Audi cu tracţiune faţă, dar cu anvelope de iarnă, şi unul quattro, dar cu anvelope de vară

15 Noiembrie 2022, 14:35
Redacţia PiataAuto.md
Sezonul rece e deja aici, iar anvelopele de iarnă fie au fost instalate pe maşinile multora dintre noi, fie urmează a fi în curând. Cei care au experienţa mai multor ierni din condus ştiu cu siguranţă că anvelopele de iarnă sunt mai important decât tracţiunea integrală, dar până şi această axiomă merită demonstrată pe viu din când în când.
Un asemenea duel comparativ a fost realizat de curând de o pârtie artificială de schi, acoperită, din Andorra, între două modele Audi. Modelul mai mic e un Audi A1 cu tracţiune faţă şi cu un motor de doar 3 cilindri, dar maşina e echipată cu anvelope de iarnă. De cealaltă parte SQ7 super performant, mare şi greu, dar cu tracţiune integrală quattro. Iar când vine vorba de tracţiune integrală, cei de la Audi sunt un etalon, cu multe merite istorice care le confirmă acest statut. Aşa că, în acest caz, şi performanţa pe care o va avea acest Audi SQ7 va fi una etalon. Doar că există o mare problemă — maşina e echipată cu anvelope de vară.
Ei bine, micuţul Audi A1 a urcat cu bine pârtia, datorită anvelopelor, iar asta nu e o mirare, probabil. De cealaltă Audi SQ8 a fost absolut neputincios prima dată, când a apăsat pedala în podea şi abia s-a putut mişca. Ulterior, când a pornit mai lent, a reuşit să urce o parte din pârtie, până fizica şi-a spus cuvântul şi maşina a rămas nemişcată. Problema că e după asta ea a mai şi alunecat la vale, lovind bariera de jos, protejată de nişte elemente de amortizare.
Fireşte, a urmat şi o echipare a lui Aui SQ7 cu anvelope de iarnă, pentru a vedea diferenţa uriaşă în performanţe.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
82,591
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!