Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Acesta e un VW Caddy banal pe dinafară, dar cu un motor de 5 cilindri şi 1300 CP sub capotă

31 Ianuarie 2023 - 21:02
Redacţia PiataAuto.md
Richard, proprietarul acestui VW Caddy din Marea Britanie, arată ca un om pe care te aştepţi să-l vezi în mod normal la volanul unei asemenea dubiţe. Şi maşina în sine arată practic ca orice VW Caddy absolut normal şi nici măcar roţile cu profil mai mare al anvelopelor nu par să sugereze nici neobişnuit. Dar, atunci când se dezlănţuie, acest VW Caddy se transformă într-un adevărat hypercar, de 1.300 CP!
Iniţial, maşina avea un motor de 1.6 TDI sub capotă, dar apoi Richard a decis să-l condimenteze într-un mod fabulos. El a decis să instaleze un motor de 5 cilindri în linie de pe Audi RS3, cu tot cu cutie şi sistem de tracţiune integrală, iar pentru asta a trebuie să se modifice şi subcadrul din faţă al lui Caddy.
Motorul e de pe un model RS3 din 2016, când motorul mai era realizat cu bloc din fontă, mai rezistent decât cele ulterioare din aluminiu. Motorul a fost modificat să poată livra 1.300 CP cu combustibilul potrivit. E curios că aici a rămas cutia de viteze DSG, doar că ambreiajele au fost ranforsate să reziste 1.400 Nm. Propulsorul are şi un intercooler adiţional, produs de acelaşi producător care îl livrează şi pentru Nissan GT-R.
Bara de protecţie faţă e, de fapt, de la un Golf R, şi astfel are mai multe prize de aer, pentru a răci intercooler-ul. Iar la interior există o mulţime de componente Audi. Însă, pe dinafară maşina pare doar o dubiţă calcă, până când motorul îşi dă cortina la o parte şi începe a-şi arăta performanţa.
Vezi mai jos cum arată, cum sună şi cum merge acest VW Caddy demenţial.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter