Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Două motociclete Royal Enfield au străbătut Antarctica până la polul sud, în temperaturi de până la -40 grade

3 Ianuarie 2023 - 19:42
Redacţia PiataAuto.md
În istoria motociclismului au mai existat tentative reuşite de a ajunge cu motocicleta până polul sud, dar marca indiană de origine britanică Royal Enfield şi-a dorit o expediţie autentică, cu două motociclete, care să marcheze 120 de ani ai săi. S-ar putea ca această expediţie Royal Enfield să-ţi sune cunoscută şi pentru asta există motive. Expediţia a avut loc iarna trecută şi noi am anunţat despre ea, dar cei de la Royal Enfield şi BBC au avut nevoie de un an întreg pentru a monta filmul acestei experienţe superbe, şi l-au publicat abia acum.
Aceştia s-au deplasat spre polul sud geografic, la staţia Amundsen Scott. Atunci când au ajuns în Antarctica, au testat întâi care anvelope vor fi mai potrivite şi şi-au luat cu el alimente pentru aproape 30 zile. Fiind organizată de însăşi fabrica Royal Enfield din India, expediţia a fost însoţită de pick-up-uri de asistenţă.
Aceste pick-up-uri au transportat iniţial motocicletele în punctul de start al expediţiei, aşa că toată călătoria a fost nu doar moto, ci şi auto, cu maşini care au înaintat 2.200 km într-un pustiu continuu de zăpadă şi nimic altceva. Îţi pierzi orientarea în spaţiu, îţi pierzi capacitatea de a sesiza viteza, iar geamurile laterale rămân îngheţate de la frig.
În cele două video-uri de mai jos cei de al Royal Enfield arată primele etape ale expediţiei lor din Antarctica, promiţându-ne şi un episod viitor cu atingerea polului sud. Pentru unii dintre noi această aventură ar putea părea foarte asistată de o echipă mare, care lasă mai puţin loc pentru imprevizibil. Dar la cât de dură e clima în Antarctica, nici cel mai minuţios scenariu nu va fi respectat, ci dimpotrivă, va fi dat peste cap.
Şi apoi, doar faptul că-n zilele noastre un producător de motociclete relativ accesibile se încumetă la o asemenea aventură dură, ca-n vremurile de demult, punând oameni de la fabrică, ingineri şi piloţi de teste, să o facă, ne trezeşte inevitabil admiraţia! Vezi cele două episoade mai jos şi spune cât de fascinantă îţi pare o asemenea călătorie cu motocicleta!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter