Un copil a adormit în timp ce se juca într-un port şi s-a pomenit pe o navă transportatoare de containere, călătorind aproape 3000 km pe mare

3 Februarie 2023, 14:41
Redacţia PiataAuto.md
Un caz cu totul bizar şi incredibil a avut fost descoperit în Malaysia, la două zile după ce nava transportatoare de containere Integra a ajuns în portul Klang. Un copil care se juca în portul Chittagong din Bangladesh a adormit într-un container care avea uşile deschise din port. Containerul, însă, a fost apoi încărcat pe navă, iar nava a călătorit 1.600 de mile nautice, sau 3.000 km, până în Malaysia. Abia acolo copilul a fost descoperit. Din fericire, acesta era viu şi nevătămat, după 5 zile de călătorie.
Atunci când nava a început a fi descărcată în portul din Malaysia, dintr-un container s-au auzit sunete de ajutor, iar cei din port, împreună cu autorităţile au deschis uşile, aşteptând să vadă vreun grup de imigranţi ilegali. Însă au descoperit doar un copil, slăbit de cele 5 zile în care a călătorit în interiorul containerului, dar într-o condiţie bună. La început, autorităţile au suspectat că ar fi vorba oricum de un caz de trafic de fiinţe umane. I-au acordat ajutor medical băiatului şi mâncare, iar acesta le-a spus cum a ajuns în container.
Autorităţile malaieziene au verificat această versiune, inclusiv cu colegii lor din Bangladesh, şi s-au convins că părinţii băiatului îl căutaseră şi anunţaseră dispariţia lui. Prin urmare, a fost anulată orice suspiciune de ilegalitate, iar copilul a primit îngrijirile necesare, iar ulterior a călătorit gratuit la bordul aceleiaşi nave Integra înapoi spre Bangladesh, de această dată în condiţii confortabile. La 30 ianuarie nava a ajuns înapoi în acelaşi port din Bangladesh, iar echipajul a transmis copilul înapoi în siguranţă părinţilor săi.
Nava Integra e un transportator de container cu un deplasament de 21.500 de tone şi poate transporta 1.800 containere sau echivalentul lor. Nava face frecvent transporturi între cele două porturi din Bangladesh şi Malaysia, transportând cele mai diverse mărfuri, de la cele agricole până la electronice sau automobile.
0
1,977
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!