Un tânăr de 22 ani, condamnat la închisoare în Moldova pentru condus în stare de ebrietate fără permis

17 Martie 2023, 09:47
Redacţia PiataAuto.md
Procuratura Republicii Moldova anunţă pronunţarea unei sentinţe exemplare pe cazul unui tânăr de 22 ani, care a fost condamnat la 6 luni de închisoare pentru condus în stare de ebrietate, fără permis de conducere. Sentinţa a fost pronunţată de judecătoria Hânceşti, sediul Ialoveni.
Sentinţa neobişnuit de dură în acest caz vine din faptul că a tânărul a recidivat cu condusul în stare de ebrietate. Astfel, la 22 decembrie 2021, el fusese condamnat iniţial pentru primul episod de condus în stare de ebrietate la muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 135 ore, fiindu-i suspendat şi permisul de conducere.

În al doilea episod, cel pentru care a fost condamnat acum în judecată, tânărul a fost prins la 19 iunie 2022 conducând un automobil în raionul Ialoveni, deşi avea permisul suspendat. Etilotestul a demonstrat că acesta era în stare de ebrietate, având 0,71 mg/L în aerul expirat, stare calificată drept ebrietate avansată în Moldova.
Poză simbol

Astfel, procuratura Ialoveni a iniţiat o nouă anchetă penală, pe articolul 264 prim din codul Penal, alineat 4, care prevede că şoferii care conduc în stare de ebrietate avansată şi care nu deţin permis de conducere sau au fost privaţi de dreptul de a conduce pot fi pedepsiţi cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 ore sau închisoare de până la 1 an. În acest caz, tânărul şofer a primit 6 luni cu executare, şi acestuia i s-a aplicat imediat şi arestul preventiv, din sala de judecată.
0
12,959
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!