(VIDEO) Cum arată în prezent podul construit peste Dunăre de la Brăila, cel mai mare din România, şi drumurile de acces către el

19 Martie 2023, 10:20
Redacţia PiataAuto.md
Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, cu o lungime de 1.974 metri şi o lăţime de 31 metri, e cea mai mare lucrare din infrastructură din România din ultimii cel puţin 20-25 de ani, iar lucrările la acesta şi la drumurile de acces către el avansează spre finalizare, deşi termenul iniţial a fost depăşit. Promisiunile din ultimii ani stipulau că lucrările trebuiau finalizate în decembrie 2022, apoi s-a încercat amânarea neacceptată pentru anul 2025, iar ulterior se promitea că podul va fi deschis circulaţiei pe parcursul anului 2023.
De curând, a fost filmat şi publicat un nou video aerian, care arată starea actuală în construcţia podului peste Dunăre, dar şi a porţiunilor mai mari de drumuri de acces către pod, din ambele părţi ale lui — din zona comunei Smârdan din judeţul Tulcea pe partea estică şi până la conexiunea cu centura oraşului Brăila pe partea vestică.
Astfel, evoluţia cea mai mare se poate vedea la aceste drumuri de acces, unde sunt construite deja podeţele şi o mare pare a structurii de bază a drumurilor, cu primele straturi de asfalt.
Şi pe podul propriu-zis, însă, lucrările avansează mai ales pe partea carosabilă, unde snt aşternute toate straturile tehnice necesare înainte de cele superioare de asfalt.
Sunt foarte curioase aceste straturi, neobişnuite pentru alte poduri recente construite în părţile noastre, şi pare să se acorde o atenţie minuţioasă soluţiilor hidrofobe, hidroizolării şi drenării eficiente a apei, pentru a asigura rezistenţa pe termen lung a podului.
Atunci când va fi dat în exploatare, noul pod peste Dunăre va asigura o conexiune mult mai rapidă între oraşele din această regiune estică a României, dar şi spre litoralul Mării Negre. Până în prezent, în regiune nu există un pod, trecerea peste Dunăre realizându-se cu bacul.
Vezi starea actuală a podului şi drumurilor de acces către el în video-ul de mai jos.
3
12,986
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!