Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Toyota GR Land Cruiser, cu 415 CP la activ, se duelează cu bolidul şi echipajul învingător la Dakar

25 Martie 2023 - 15:53
Redacţia PiataAuto.md
Toyota are o versiune de înaltă performanţă a actualului Land Cruiser 300, numită GR Land Cruiser. Sub capota acesteia e acelaşi motor V6 twin turbo de 3,5 litri, dar acesta dezvoltă mai multă putere, 415 CP şi 650 Nm. El bine, şi tot Toyota a câştigat în 2023 raliul Dakar, cu un Hilux special, condus de Nasser Al-Attiyah, cu numărul 200. Ei bine, de curând britanicii au organizat un duel între un GR Land Cruiser şi bolidul învingător de la Dakar, condus de acelaşi echipaj, şi pilotul campion.
Surprinzător, dar bolidul Toyota de la Dakar are, de fapt, acelaşi motor V6 twin turbo de 3,5 litri sub capotă, care e mai puţin puternic, însă, din cauza limitărilor de regulament, dezvoltând 361 CP şi 650 Nm. Cutia a una secvenţială, de motorsport şi, de fapt, toată construcţia maşinii e diferită faţă de un Hilux de serie.
Aparent, deci, bolidul de la Dakar e în dezavantaj, însă acesta e configurat să reacţioneze instantaneu şi brut, iar pe deasupra e şi mai uşor, la 2.000 kg, faţă de 2.630 kg ale lui Land Cruiser.
Ei bine, cursa cu ambele maşini pe asfalt a fost învinsă de bolidul de la Dakar, detaşat. Însă atunci când bolidul a trecut pe terenul neasfaltat de alături, iar GR Land Cruiser a rămas pe asfalt, victoria i-a aparţinut ultimului.
Au fost multe încercări, or, piloţii de la Dakar nu se lasă învinşi cu una, cu două. Aşa că a rezultat un duel superb între cele două maşini.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter