(VIDEO) La doar o zi de la accidentul de pe Mircea cel Bătrân, un alt troleibuz e surprins ignorând copii pe trecerea de pietoni, pe aceeaşi stradă

26 Martie 2023, 10:31
Redacţia PiataAuto.md
Accidentul produs vineri pe o trecere de pietoni de pe bulevardul Mircea cel Bătrân din Chişinău, în care o copilă de 12 ani şi-a pierdut viaţa din ignoranţa evidentă a şoferiţei de troleibuz, a îndurerat întreaga societate, iar noile informaţii suplimentare apărute ieri au confirmat şi mai mult cât de teribilistă pare să fi fost atitudinea celei de la volanul troleibuzului. Vorbeam ieri despre un fenomen care a devenit tot mai grav în Chişinău, în care tot mai mulţi şoferi de troleibuz consideră că sunt exceptaţi de la regulile elementare de circulaţie şi aproape că nu mai cedează trecerea pietonilor, decât dacă sunt alte maşini în faţa lor care opresc primele. Să oprească un troleibuz primul la zebră e ceva aproape imposibil de observat. Iar ieri, la doar o zi de la tragicul accident, când Regia de Transport Electric din Chişinău a reacţionat la acele critici şi a declarat că va instrui şi verifica suplimentar toţi şoferii de troleibuz, un alt troleibuz a fost surprins pe o trecere de pietoni de pe acelaşi bulevard Mircea cel Bătrân, ignorând alţi doi copiii care traversau şi gonind pe trecerea, părând că accelerează să treacă mai repede.
Totul se întâmplă pe aceeaşi stradă, deci, pe care s-a produs şi accidentul de circulaţie. Maşina autorului filmării încetineşte din timp şi opreşte la trecerea de pietoni, lăsând doi copii să traverseze regulamentar strada. Marcajul trecerii e la fel de slab vizibil, dar un şofer de troleibuz, care circulă de 6-7 ori pe zi pe acelaşi traseu, nu poate să nu ştie că acolo se află o zebră, iar pe lângă asta există indicatoare de circulaţie, care marchează zebra.
Totuşi, şoferul din troleibuz, având vizibilitate perfectă asupra străzii, ignoră total acei doi copii pe trecerea de pietoni şi pur şi simplu consideră că el nu trebuie să oprească. De această dată troleibuzul se afla pe banda dreaptă, nu cea din mijloc ca şi cel care a provocat accidentul, iar astfel, când a trecut peste zebră fără a ceda trecerea pietonilor, acei copii se aflau pe banda din mijloc. De această dată s-a trecut fără un accident. Însă, din păcate, e încă o situaţie care confirmă acest fenomen de ignoranţă a trecerilor de pietoni din partea unei părţi mari a şoferilor de troleibuz.

Vezi totul în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / Bulgaru Victor
0
3,265
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!