Duminică la Chişinău va avea loc Distinguished Gentleman's Ride, defilarea motocicletelor stilate şi a proprietarilor lor la patru ace

26 Mai 2023, 08:04
Redacţia PiataAuto.md
Duminică, 28 mai 2023, la Chişinău va avea loc The Distinguished Gentleman's Ride 2023, ediţia din acest an a renumitei defilări a motocicletelor stilate şi a proprietarilor lor la patru ace. Este deja al 7-lea an când acest eveniment are loc şi în Moldova, de rând cu zeci de oraşe din întreaga lume, el devenind un adevărat nucleu de cultură a motociclismului de bun gust.
În acest an, evenimentul de la Chişinău are loc cu o săptămână mai târziu decât în majoritatea oraşelor lumii, pentru că week-end-ul trecut Chişinăul a fost marcat de un alt eveniment de amploare, dar este o practică des întâlnită la DGR ca asemenea deplasări de o săptămână să aibă loc atunci când la nivel local există alte evenimente majore.
Graţie unor oameni care au iniţial şi perpetuat cu pasiune acest evenimente, precum Vadim Dolinski, Dan Untură sau Alexandru Argint, DGR Chişinău a reuşit în timp de 7 ani să coaguleze o comunitate tot mai mare de motociclişti îndrăgostiţi de frumos şi de un stil de condus manierat. Motocicletele care vin la DGR sunt în mare parte clasice, dar sunt admise şi cafe racer-e moderne, precum şi bobber-e sau creaţii custom. Şi, fireşte, toţi motocicliştii au şi un dress code de gentilomi, pe lângă casca obligatorie, care-i face să arate şi o altă faţă a motociclismului şi a culturii ce poate însoţi condusul pe două roţi.
În acest an, deja sunt înregistraţi peste 45 de motociclişti, şi asta chiar dacă experienţa ultimilor ani arată că mulţi îşi fac înregistrarea în ultima zi. Prin urmare, numărul motocicletelor şi motocicliştilor din acest an urmează a fi mai mare decât în alţi ani, şi cu siguranţă printre ele vor fi creaţii noi, pregătite de proprietari între timp. În mod tradiţional, locul exact şi traseul defilării sunt anunţate în ziua de duminică.
La fel ca şi în alţi ani, toţi motocicliştii participanţi sunt îndemnaţi să facă şi o donaţie în scop caritabil, de obicei sumele de bani adunate merg în finanţarea cercetărilor medicale privind eradicarea cancerului la prostată sau sănătatea mintală a bărbaţilor. La nivel mondial, în zecile de oraşe ale lumii în care are loc evenimentul, se adună sume de ordinul zecilor de milioane de dolari, prin urmare, pe lângă latura frumoasă şi estetică a evenimentului, mai există şi una nobilă, în beneficiul tuturor.
1
1,766
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!