Trei exemplare noi Tesla Roadster de acum 13 ani au fost descoperite într-un container din China

3 Mai 2023, 12:18
Redacţia PiataAuto.md
Despre maşinile electrice nu se vorbeşte ca despre capsule ale timpului aproape niciodată, dar de curând trei exemplare Tesla Roadster noi au fost descoperite într-un container dintr-un port din China, după ce au stat acolo vreme de 13 ani, din 2010 încoace. Maşinile sunt absolut noi, fiind comandate în 2010 de către un cumpărător chinez, dar au rămas să zacă în containerul din port, nemaiajungând niciodată la cumpărătorul final.
Două dintre maşini sunt de culoare oranj şi alta roşie, două fiind în ediţie Sport şi alta în versiune de bază. Toate au baterie de 53 KWh, care n-a fost încărcată decât la uzină şi e în mod evident descărcată complet acum. E greu de spus care e starea bateriilor acestor maşini după 13 ani de staţionare în containerul din port, iar compania de logistică, ce a organizat în 2010 livrarea, tot ea fiind cea care acum şi-a descoperit containerul rătăcit, nu oferă vreo garanţie pentru baterii sau maşini. Spune doar că va vinde toate 3 exemplare Tesla Roadster la pachet, celui care va oferi cea mai mare sumă.
Maşinile au fost inspectate sumar în containerul din China, dar n-au fost scoase de acolo. Au fost puse pe un vas şi trimise spre SUA înapoi, acum ele aflându-se pe mare spre America de Nord. Astfel, cine va dori să le cumpere va trebui să le preia din SUA. Compania spune că nu va face mare profit din vânzare, întrucât containerul descoperit acum a adunat taxe de depozitare pe teritoriul portului, aşa că banii obţinuţi din vânzarea maşinilor vor acoperi suma datorată portului.
Cel mai probabil, însă, cel care va cumpăra maşinile va avea de cumpărat şi baterii noi, dacă nu va dori să le ţină drept piese de muzeu, or, după 13 ani de conservare în stare descărcată, e puţin probabil ca acestea să-şi fi păstrat o capacitate rezonabilă de stocare.
0
10,007
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!