(VIDEO) Atelierul celui mai renumit mecanic din Japonia în restaurarea Nissan arată la prima vedere ca un mic service de cartier

18 Mai 2023, 19:35
Redacţia PiataAuto.md
Ştii mecanicul ăla de şcoală-veche, care munceşte din curtea lui, într-un service de cartier? E un tip pe cale de dispariţie, pentru că de multă vreme încoace asemenea mecanici era consideraţi fie nişte nepricepuţi şi o alternativă ieftină dar fără mari pretenţii, fie şarlatani care orbecăiau prin intuiţie ce o fi defect la maşină. Iar într-o lume a maşinilor care sunt mai electronice şi complicate, meseria mecanicului individual rămâne tot mai mult în istorie. În Japonia, însă, această tradiţie mai e ţinută vie, iar cel mai renumit mecanic în restaurarea Nissan-urilor clasice munceşte exact aşa.
Service-ul lui e o extensie a propriei curţi. Fără firmamente frumoase, fără edificii lucioase, fără recepţie care să-ţi primească maşina şi care să-ţi factura. Ba mai mult ca atât, prin curte poţi vedea piese de la alte maşini, unele bune, altele doar se reţin în uitarea de a fi aruncate. Un pic de haos de creaţie, dacă vrei. Iar în mijlocul lui, artistul e Ando-san, japonezul care repară şi restaurează de decenii încoace mai ales Z-urile clasice de la Nissan, Fairlady.
Un youtuber stabilit în Japonia, care a reuşit să-l cunoască de mai mult timp şi să interacţioneze cu el, a mers pentru a-i explora în vizorul lumii întregi service-ul şi a-i scoate istoria la iveală. Modest din fire, mecanicul nu se prea laudă cu ceea ce face, aşa cum se cuvenea cândva, demult, laudele trebuind să vină din alte părţi.
În video-ul de mai jos e o explorare a acestui atelier modest pe dinafară şi a muncii pe care o face mecanicul din interior. E prezent şi un Nissan clasic, o maşină care-i aparţine chiar mecanicului şi pe care acesta o prezintă cu satisfacţie. Este, deci, un video mai diferit, care-l scoate cu greu, la început, pe Ando-san în faţa camerei, dar reuşeşte în cele din urmă să redea această perspectivă diferită a Japoniei şi a acestei istorii.
Vezi totul mai jos.
1
1,572
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!