(VIDEO) Cum înaintează un camion clasic KrAZ 6x6, încă exploatat în Germania

18 Mai 2023, 16:03
Redacţia PiataAuto.md
Camioanele KrAZ au fost adevărate legende cândva, mai ales datorită capacităţilor lor superbe de înaintare şi tractare. Erau coloşii din lumea camioanelor, ocupând nişa celor mai mari camioane admise pe drumurile publice, mai mari decât Ural sau Kamaz, dar încă nu ajungeau în zona camioanelor miniere specializate. Datorită dimensiunilor şi capacităţii de tractare, erau puse adeseori fie la tractări de alte camioane sau troleibuze şi autobuze, fie să înainteze în cele mai dificile şi solicitante condiţii. Şi se pare că până şi în Germania zilelor noastre s-au mai păstrat câteva exemplare, încă exploatate.
Camioanele KrAZ erau produse la fabrica din Kremenchuk, de pe teritoriul Ucrainei de azi, şi până la 1991 erau adeseori exportate în ţări din blocul estic, iar despre istoria acestor camioane de dinainte şi după 1990, am publicat acum mai bine de un an un articol detailat. În Germania de azi acestea au ajuns, fireşte, prin livrările care se făceau cândva în Germania de Est.
Foto: Imagine din articolul nostru cu istoria KrAZ

Ei bine, în video-ul de mai jos, filmat pe un poligon militar unde aceste camioane trec din când în când mentenanţa tehnică şi ieşiri de probă, un KrAZ 214 cu tracţiune 6x6 demonstrează ce mai poate face şi azi, la câteva decenii bune după ce a fost produs.
Acesta e propulsat de un motor diesel în 6 cilindri, de 6,97 litri, care scoate 205 CP şi 765 Nm la 1.300 rpm. Viteza maximă nu e mare, atingând cam 88-90 km/h, dar e firească pentru un camion de asemenea talie şi cu asemenea capacităţi.
Vezi în video-ul de mai jos cum înaintează acest KrAZ clasic în zilele noastre.
0
6,240
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!