Revenind după o absenţă de 50 de ani, Ferrari a învins cursa de 24 de ore de la Le Mans din 2023

12 Iunie 2023, 09:38
Redacţia PiataAuto.md
Ferrari a realizat un lucru considerat aproape imposibil: a învins cursa de 24 de ore de la Le Mans în primul an al participării sale. Sigur, istoria Ferrari are victorii glorioase în această cursă, dar Ferrari are 5 decenii de când nu a mai participat la Le Mans în liga mare a pretendenţilor pentru victorie, prin urmare, revenirea de acum a fost pentru inginerii săi ca o experienţă absolut nouă.
Şi acum, în week-end-ul care tocmai s-a încheiat, bolidul Ferrari 499P cu numărul 51, condus de Alessandro Pier Guidi, James Calado şi Antonio Giovinazzi, a ajuns primul la final dintre toate maşinile participante, reuşind să facă 342 tururi pe circuitul Le Sarthe de la Le Mans.
Cursa a fost marcată de evenimente palpitante, inclusiv accidente grave chiar din primele minute ale cursei. Unul din Cadillac-uri a suferit un accident grav la începutul cursei, dar mecanicii au muncit la reparaţia lui, ce părea imposibilă. Victoria n-a fost uşoară pentru Ferrari, unul din bolizii Toyota fiind într-o competiţie intensă cu el, iar Cadillac urmând în aşteptare. Până şi Peugeot a avut o parte din cursă când era pe primul loc. Deci, a fost una din acele curse în care nu puteai spune cine va învinge cu certitudine, pentru că liderii se schimbau adeseori, iar probleme tehnice şi accidentele răsturnau adesea situaţia. Spre exemplu, la un moment dar, Porsche-ul echipei Hertz Jota conducea şi a ieşit în decor, lovind cu putere bariera fiind grav avariat. Ca prin minune, după 20 de minute, inginerii au reuşit să repună maşina în cursă.
Dar, per general, Porsche a avut o cursă extraordinar de dificilă, inclusiv datorită problemelor tehnice la maşini. Unul din Porsche a trebuit să abandoneze cursa din cauza poblemelor la sistemul de alimentare al maşinii.
Astfel, Ferrari a ajuns pe primul loc la final, pe poziţia 2 clasându-se Toyota, cu bolidul numărul 8, iar pe poziţia 3 ajungând Cadillac, cu bolidul numărul 2. Locul 4 a fost ocupat tot de Cadillac, iar 5 — de Ferrari. Peugeot a ajuns pe locul 8, iar primul Porsche a ajuns abia pe locul 16 în clasamentul general şi locul 9 în cel al hypercar-urilor.
A fost, prin urmare, o cursă superbă, cu competiţie mai intensă ca oricând în ultimi ani, iar la 100 de ani de istorie, cursa de 24 ore de la Le Mans şi-a recăpătat subit gloria de altă dată! Ferrari, de exemplu, învingătorul de acum, a învins ultima dată la Le Mans în 1965, iar după eşecul din 1966, din legendarul duel al său cu Ford, n-a mai avut până în prezent curajul de a învinge! O cursă istorică în 2023, deci!
1
2,939
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!