Un Rivian electric a luat foc în timp ce era conectat la o staţie de încărcare din SUA, declanşând o investigaţie

7 Iunie 2023, 11:23
Redacţia PiataAuto.md
Un Rivian R1T a luat foc luni, 5 iunie, în timp ce era conectat la o staţie de încărcare din Mill Valley, California, în apropiere de San Francisco, SUA. Fotografiile de la incident par să indice că focul a pornit din partea stângă faţă, din zona unde se află portul de încărcare a maşinii electrice. Pompierii au venit la faţa locului, iar o investigaţie privind cauzele incendiului a fost declanşată imediat, la ea conectându-se şi ingineri de la Rivian.
Incendiul a avut loc la o staţie fast charge din reţeaua Electrify America, iar pompierii au reuşit să-l stingă relativ repede, întrucât focul nu a ajuns la bateria maşinii. Prin urmare, după ce s-au asigurat că bateria principală e deconectată şi nu e afectată de incendiu, pompierii au putut finaliza procedurile de stingere fără a recurge la procesele lungi pe care le aplică la stingerea bateriilor, precum injectarea de apă sau scufundarea întregii maşini într-un container cu apă.
Şi inginerii de la Rivian au confirmat că incendiul nu a pornit de la baterie, deci principala frică a fost cumva eliminată, or, dacă s-ar fi descoperit că bateria e cauza, Rivian se putea alege cu o impunere la un recall costisitor. Totuşi, deocamdată nici pompierii, nici cei de la Rivian sau Electrify America nu au anunţat o altă cauză a incendiului, menţionând că investigaţiile sunt încă în derulare.
Din câte se pare, însă, în acest caz e mai probabil ca problema să fi fost cauzată de staţie şi un conector problematic, nu de maşină.
0
1,047
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!