(VIDEO) Aceasta e o maşină de aproape 100 de ani, care a venit să facă ITP-ul în România

28 Iunie 2023, 12:17
Redacţia PiataAuto.md
Se întâmplă mai rar ca o maşină să reziste 100 de ani de la fabricarea sa, dar Morris Cowley Bullnose era renumit la timpul său pentru durabilitate, mai ales modelele produse după anul 1920, când compania a preluat nu doar componente americane, ci şi tehnici de fabricare în serie. Acum, un asemenea exemplar din 1924, a venit pe propriile roţi să facă ITP-ul în Bucureşti.
Maşina are un propulsor de 4 cilindri, pe benzină, cu valve laterale, care dezvoltă 26 CP. Acesta are 1.495 cm cubi şi era fabricat în Detroit, fiind livrat în Marea Britanie pentru instalarea sa pe acest Morris. La fel, şi punţile erau de origine americană, cu tot cu suspensiile, dar şi cutia de viteze. Totul fiind într-o perioadă în care industria auto americană obţinuse un avans de calitate în asamblare, acest avans s-a reflectat şi la acest model britanic, care a reuşit să-şi capete astfel o reputaţie de maşină durabilă, indiferent cât ar fi chinuită.
Şi se pare că reputaţia i-a fost binemeritată, or, maşina asta merge şi acum pe propriile roţi, la aproape 100 de ani de când a fost fabricată! A fost examinată cu mai multă indulgenţă, aşa cum se cuvinte maşinilor istorice, dar a trecut cu bine ITP-ul din România şi la vârsta sa centenară.
Apropo, e curios indicatorul de temperatură, poziţionat direct pe centrul capotei, care vine direct de la radiator. E un indicator ce reacţiona la presiunea formată odată cu creşterea temperaturii şi avertiza astfel şoferul să nu admită fierberea apei în radiator.
Şi, inevitabil, după ce vezi o asemenea maşină de aproape 100 de ani venind azi pe propriile roţi la staţia RAR, ajungem să ne întrebăm dacă maşinile din zilele noastre ar putea şi ele ajunge în anul 2123, să vină singure, pe propriile roţi, să treacă inspecţia tehnică?
Vezi în video-ul de mai jos scurtul moment al intrării acestui Morris Cowley Bullnose la ITP în România.

Sursa video: Facebook / Registrul Auto Român Oficial
0
1,330
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!