(VIDEO) Bugatti Chiron pleacă din producţie aducând un omagiu unei alte bijuterii inginereşti, shuttle-ul spaţial

5 Iunie 2023, 18:24
Redacţia PiataAuto.md
Bugatti Chiron se poate considera plecat din producţie, întrucât nu se mai vând alte maşini noi, ci doar se mai produc cele deja comandate de cumpărători, care n-au fost încă fabricate şi livrate. Ei bine, şi dacă săptămâna trecut anunţam că Bugatti a invitat câţiva dintre posesorii lui Chiron să gonească cu peste 400 km/h pe pista centrului spaţial Kenedy din Florida, atunci astăzi aflăm că au fost şi câţiva jurnalişti imediat după acel eveniment, care au putut încerca şi ei să atingă viteze spaţiale cu Chiron şi să ajute astfel modelul să plece în istorie frumos, cu un omagiu adus unei alte bijuterii inginereşti, şi anume shuttle-ul spaţial.
Şi asta pentru că centrul spaţia Kenedy a fost patria shuttle-urilor, de aici ele fiind lansate şi aici existând pista enormă de aterizare pentru ele. Au fost construite 5 exemplare de shuttle-uri în toată istoria, iar construcţia şi realizările lor au fost dincolo de limitele imaginabile ale ingineriei. Şi totuşi, inginerii au muncit până au realizat imbosibilul. Şi cam la fel a fost şi cu motorul W16 de pe Bugatti în istoria creării acestuia.
Cert e că uneori uităm prea repede cât de măreţe sunt aceste realizări şi cât de titanică a fost munca pentru ele. Bugatti Chiron, se pare, pleacă în istorie ca un erou, ca un simbol al ingineriei supreme.
Vezi în video-ul de mai jos cum a arătat omagiul adus de Bugatti pe pista centrului spaţia Kennedy. Iar următorul Bugatti va fi unul fie electric, fie electrificat, şi va fi creat în Croaţia, la noul sediu Bugatti şi Rimac.
0
1,983
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!