(VIDEO) Cum arată podul de peste Dunăre de la Brăila cu o săptămână înainte de a fi deschis circulaţiei

29 Iunie 2023, 18:36
Redacţia PiataAuto.md
Podul suspendat de la Brăila, numit adeseori cel mai mare proiect de infrastructură din România din ultimii 30 de ani, este aproape de a fi deschis circulaţiei. Deschiderea ar urma să aibă loc la 6 iulie 2023, iar de curând autorul unui canal de YouTube, specializat în filmări de ale lucrărilor de infrastructură, a publicat un video cu aspectul actual al podului, traversat în totalitate cu maşina, dar şi a căilor de acces din jur şi a staţiilor de taxare.
Iniţial circulaţia pe pod va fi limitată pe timpul nopţii, pentru a putea demonta macaralele care au fost folosite la construcţie. În week-end se va circula 24 de ore din 24, iar după demontarea macaralelor şi finalizarea lucrărilor adiacente, circulaţia va intra în regim de 24 de ore pentru toate zilele săptămânii.
Podul are o lungime de 1.974 metri, dintre care 1.120 metri constituie deschiderea centrală, şi o lăţime de 31 metri. Podul peste Dunăre de la Brăila este cel mai mare din România şi al treilea de tipul său din Europa, urmând să asigure o legătură mai rapidă spre Marea Neagră, până în prezent pentru traversarea Dunării din această regiune fiind folosit bacul.
Vezi cum arată acum podul, înainte de inaugurare, în video-ul de mai jos.
1
2,374
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!