(VIDEO) Cum este reîntors, pas cu pas, un Mercedes 500 SEL AMG W126 clasic la condiţia de maşină nouă

25 Iunie 2023, 14:20
Redacţia PiataAuto.md
Pentru mulţi dintre fanii Mercedes, generaţia W126 a lui S-Class este chiar mai apreciată decât W140, fiind considerată mai specială, mai graţioasă şi încă mai bine asamblată. Iar dacă mai vorbim şi despre vreo ediţie cu tratament AMG, sau cel puţin cu un kit de caroserie AMG, de pe vremea când AMG era încă un atelier independent, atunci asemenea maşini valorează azi o avere şi sunt deosebit de căutate de fani şi colecţionari. Ei bine, cei care deţin în prezent asemenea bijuterii le acordă periodic şi câte un tratament de împrospătare estetică, precum cel de mai jos.
Un asemenea exemplare de Mercedes 500 SEL AMG, cu doar 83 mii mile parcurse, a venit într-un atelier specializat pentru a fi readus la condiţia de maşină nouă.
Procedura a început printr-o simplă spălare şi una mai profundă, cu gheaţă carbonică, menită să elimine toate depunerile adunate timp de peste 30 de ani pe acest exemplar.
Partea impresionantă e cât de proaspăt devine din nou aspectul fiecărui detaliu după ce trece jetul de gheaţă carbonică peste el. Practic, maşina face astfel o călătorie în timp şi îi poţi vedea motorul sau suspensia cu aspectul său iniţial, aşa cum ieşea cu prospeţimea de showroom.
S-a trecut în acest caz şi la împrospătarea habitaclului, cu un mare accent la reabilitatea inserţiilor de lemne. Acestea erau, de obicei, călcâiul lui Ahile pe aceste maşini, ajungând să fie mai fade sau chiar să crape. Dar, cu un asemenea tratament, şi ele par iarăşi noi.
Per total, e un proces minuţios prin care acest Mercedes legendar îşi recapătă aspectul de maşină nouă.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,899
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!