(VIDEO) Cum sună motorul V8 din anii 80 al unui Mercedes superb din 1965, scos la vânzare în Germania

10 Iunie 2023, 19:57
Redacţia PiataAuto.md
Proprietarul acestui Mercedes 250 SE Coupe a cumpărat maşina în anul 2007 de la un colecţionar rafinat din Zug, Elveţia. A fost fermecat de designul graţios al modelului şi de starea foarte bună a exemplarului său. După ce a condus-o mai mult, însă, a rămas cu senzaţia că motorul original de 6 cilindri şi 2,5 litri pur şi simplu e prea anemic şi e singura sa piedică pentru a savura o maşină magnifică în aspect. ŞI de acolo au început modificările.
Neamţul a găsit un motor V8 superb, din cele cu numele de cod M117, pe care l-a preluat de la un Mercedes 560 SEC din 1989. Iar asta înseamnă că acesta are 5,6 litri în cilindree, fiind calibrat să ofere aproximativ 300 CP pe acest Mercedes clasic. Iar asta a schimbat radical atât impresiile pe care le dă maşina celui de la volan, cât şi trecătorilor, care au un sunet profund de V8 rebel când aceasta trece pe alături.
Maşina a primit şi un radiator suplimentar pentru răcirea uleiului, dar şi un radiator performant pentru lichidul de răcire al motorului. S-a instalat şi u nou sistem de încălzire a habitaclului, dar şi un nou sistem de evacuare, făcut custom, pentru a accentua sunetele motorului.
Maşina a avut nevoie de o punte spate mai puternică, pentru a face faţă noii puteri, iar ea a venit de la un Mercedes W108 cu motor de 3,5 litri. A fost instalată şi o suspensie sport de la H&R, iar frânele au fost preluat de pe Mercedes 300 SEL 6.9, din generaţia W109.
Habitaclul e într-o stare impecabilă, pentru că a fost retapiţat şi restaurat în 1997 de proprietarul elveţian.
Maşina a fost autorizată şi omologată în Germania în 2010, iar de atunci şi până astăzi proprietarul său a savurat-o sporadic, astfel încât pe odometrul maşinii s-au adunat doar 6.526 km.
Mercedesul are, apropo, statut de vehicul istoric în Germania, deşi nu are motorul original. Cumva experţii germani au fost convinşi că tabloul final e valoros, întrucât toate componentele modificate vin tot de la Mercedes şi sunt corelate cu greutatea şi performanţa maşinii. Iar ultimul TUV a fost făcut în mai 2023.
Ei bine, acum acest Mercedes a fost scos la vânzare în Germania nu e deloc mici, dar unii ar spune că nu e nici exagerat. Costă 69.500 euro şi vine cu toată istoria sa iniţială din Elveţia, dar şi cu istoria lucrărilor de convertire care s-au făcut ulterior. Şi, cel mai important, vine cu garanţia unei plăceri imense în condus şi a unui sunet magnific scos pe ţeava de eşapament.
Vezi în video-ul de mai jos cum sună motorul V8 al acestui Mercedes.
0
1,787
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!