(VIDEO) Deţinătorul unuia din cele mai renumite numere de înmatriculare din SUA se plânge că primeşte mii de amenzi pe care nu le merită pe poştă

14 Iunie 2023, 12:01
Redacţia PiataAuto.md
În SUA, expresia „Area 51” e una din cele mai renumite şi legendare printre pasionaţii de OZN-uri şi căutătorii de conspiraţii, or, fosta bază militară care purta acest nume îşi câştigase reputaţia unui asemenea loc secret, unde s-ar fi făcut experimente. De fapt, se acolo se făceau experimente pentru noi avioane militare, dar denumirea a rămas şi azi un simbol. Într-atât de mult, încât în statul Nevada, unde se află baza militară, de exemplu, se vând de multă vreme încoace plăcuţe de înmatriculare sub formă de suvenir, cu inscripţia AREA 51. Sunt destinate celor ce vor să şi le agaţe acasă, pe perete, de exemplu, sau să păstreze o amintire. Dar de aici şi până la o problemă ce ia amploarea unui fenomen nu e decât un pas.
Ideea e că plăcuţa „AREA 51” există cu adevărat, în forma ei autorizată, ca număr de înmatriculare, şi a fost cumpărată cu 7 ani în urmă de un pasionat ce râvnise după ea, pe nume Chris. El l-a ataşat la BMW-ul său şi credea că va fi cel mai fericit proprietar al unei plăcuţe legendare în SUA. În scurt timp, însă, pe poştă au început a-i veni amenzi cu duiumul, unele agenţii ale statului au încercat să-i aplice şi popriri pe conturi, afectându-i scorul său de credit. Ba mai mult ca atât, acesta spune că a primit şi avertizări de la secţii de poliţie din ţară, că dacă nu se prezintă sau nu le răspunde imediat, va fi emis un mandat de arest pe numele său.
Problema e că mulţi pasionaţi, cumpărând aceste plăcuţe suvenir, şi le ataşează pe maşini, iar când comit o încălcare sau trec prin secţiuni cu plată de autostradă şi sunt fotografiaţi de camerele de trafic, proprietarul juridic al plăcuţei adevărate primeşte toate amenzile şi facturile pe numele lui.
Acesta a publicat de curând o serie de video-uri scurte, prezentându-şi problema. S-ar părea că nu poate fi prea grav fenomenul, că nu s-ar găsi atât de mulţi oameni să-şi lipească plăcuţa suvenir pe maşina lor. Dar adevărul e că, Chris a primit mii de asemenea scrisori cu amenzi, şi a afişat câteva sute din ele, recente, chiar în video-ul său. Acesta spune că răspunde la fiecare scrisoare la forţele de ordine şi le indică situaţia cu explicaţii, iar de multe ori maşinile care au încălcat sunt fotografiate astfel încât se vede şi a doua plăcuţă, cea adevărată a acelei maşini. Şi atunci aplicarea plăcuţei AREA 51, fie ea şi suvenir, devine o infracţiune de fraudă faţă de stat, care se pedepseşte dur în SUA.
Aşa că proprietarul plăcuţei, extenuat de miile de scrisori, a publicat aceste video-uri spunând că cei care-i fac viaţa un calvar riscă cercetări penale, de fapt, avertizându-i că toţi sunt identificaţi până la urmă. Un fapt e absolut cert, însă. Această plăcuţă personalizată cu siguranţă nu i-a făcut viaţa mai fericită proprietarului ei. Vezi câteva secvenţe din video-urile publicate de Chris mai jos.
0
1,779
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!