(VIDEO) Mercedes-AMG GT63 S E-Performance are nevoie de 200 CP în plus şi un sistem hibrid pentru a face aproape acelaşi lucru ca un BMW M5 cu motor simplu

3 Iunie 2023, 14:52
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes a lansat ceva timp în urmă un nou sistem de propulsie hibridă AMG, foarte sofisticat, care combină un motor V8 de 4,0 litri cu propulsia electrică şi livrează o putere imensă de 840 CP. Dar o întrecere directă cu un BMW M5 Competition cu un simplu motor V8 de 4,4 litri, de 625 CP, fără vreun electromotor în ecuaţie, a arătat că performanţele celor două maşini sunt aproape identice.
De fapt, în competiţie mai ea şi un Porsche Panamera Turbo S, tot cu un sistem de propulsie hibridă cu motor V8, dar acesta din urmă are o putere mai moderată. Ambele hibride sunt mai grele decât M5, cântărind peste 2,3 tone, în timp ce M5 fără electromotoare şi baterii cântăreşte 1.865 kg.
Porsche a rămas departe în urmă de fiecare dată, deci V8-ul de 625 CP i-a învins sistemul de propulsie hibridă de 700 CP. Şi mai surprinzător e că Mercedesul a pierdut cu toţi cei 840 CP în faţa motorului de 625 CP prima dată, iar următoarele dăţi a fost la o distanţă mică în faţă. Aşadar, aceste sisteme hibride, menite să aducă performanţă sporită prin adiţia de propulsie electrică, şi-au cam anulat tot avantajul de putere prin greutatea sporită.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,208
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!