(VIDEO) O renumită maşinuţă cu telecomandă, lansată în 1985, a obţinut acum o replică la scară mare, în care poţi urca la volan

1 Iunie 2023, 15:00
Redacţia PiataAuto.md
În 1985, în deplin avânt al maşinuţelor cu telecomandă, a fost lansat unul din cele mai de succes modele, Tamiya Wild One, care a devenit un model legendar printre cei care au copilărit în occident în anii 80, 90, ba chiar şi până în zilele noastre, întrucât acest model a devenit unul care e produs în permanenţă şi se bucură de popularitate cu fiecare nouă generaţie. E una din acele jucării car rezistă generaţiilor, ca trenuleţul Tommy sau multe altele, iar ideea maşinuţei era că, datorită construcţie sale late, în stil de buggy şi a roţilor de offroad, cu o gardă la sol mare, ea era excepţional de capabilă şi stabilă pe teren accidentat, având şi o inginerie cu amortizoare şi diferenţiale în minuatură. Astfel, copiii puteau să o ghideze nu doar pe asfalt drept sau pe podeaua unei case, ci pe iarbă, prin denivelări, prin urcuşuri şi oriunde şi-ar mai fi imaginat. Şi acum, această maşinuţă legendară a primit o replică la scară mare, în care poţi urca la volan.
Foto: Maşinuţa cu telecomandă din anii 80

Noua creaţie are numele de Tamiya Wild One MAX şi a fost lansată de deţinătorii drepturilor pentru maşinuţa cu telecomandă originală, împreună cu cei de la The Little Company, companie care produce deja câteva supercar-uri superbe în miniatură, pentru copii, precum Bugatti sau Ferrari, dar care costă cât o maşină normală, chiar până la preţul unui Mercedes S-Class nou.
La bordul maşini există scaune de tip scoică, cu centuri cu prindere în 4 puncte, care să te ţină pe loc în salturile imense. Un display mare, protejat de apă, afişează informaţiile esenţiale, iar roţile au frâne mari Brembo şi amortizoare Bilstein, cu arcuri Eibach. Maşinuţa la scară mare e încălţată în anvelope Maxxis de 14 ţoli diametru.
Tamiya Wild One MAX are o gardă la sol de 270 mm, un unghi de atac de 34,1 grade şi unul de degajare de 50,8 grade. Şi acum marea întrebare e cum are loc propulsia acestei maşinuţe. Ei bine, e electrică, atinge 96,5 km/h şi îşi ia energia din baterii uşor de înlocuit, cu o capacitate de 14,4 kWh. Surprinzător, dar acest vehicul va putea fi înmatriculat şi pentru accesul pe drumurile publice, fiind clasificat ca şi cvadriciclu din clasa L7.
Noua maşinuţă a fost lansată într-o ediţie iniţială de doar 100 exemplare şi preţul va fi cu siguranţă usturător, deşi nu e anunţat public. Vezi mai jos cum arăta un video de promovare a maşinuţei originale cu telecomandă din 1985 şi cât de minuţioasă era ingineria ei la scară mică, pentru a înţelege mai bine de ce această maşinuţă la scară mare de acum va însemna pentru mulţi un vis împlinit.
0
1,450
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!