(VIDEO) Un Hummer EV electric, pus la duel cu strămoşul său, Hummer H1

29 Iunie 2023, 12:44
Redacţia PiataAuto.md
Noul Hummer EV e o maşină electrică impresionantă şi pare să fi păstrat cu stricteţe în era mobilităţii electrice filosofia de opulenţă şi excese la toate capitolele, proprie strămoşilor săi cu motoare mari cu combustie. Noul Hummer EV are putere din belşug, dată de trei electromotoare, iar pe lângă asta e şi extraordinar de greu, cântărind peste 4 tone la gol, adăpostind o baterie uriaşă. Ei bine, autorii unui canal de YouTube s-au gândit că ar fi frumos să pună modelul electric actual faţă în faţă cu strămoşul său într-un duel.
Aceştia au ales cel mai puternic Hummer H1 din câte s-au produs, un H1 Alpha, propulsat de un turbodiesel Duramax de 6,6 litri, care producea... 300 CP.
Probele de duel au avut loc acolo unde se presupune că trebuie să meargă un Hummer, departe de asfalt. Iar ele au cuprins şi rulări încete pentru a testa confortul, şi tururi rapide de circuit de offroad, unde modelul electric a fost aproape de două ori mai rapid.
Au urmat şi acceleraţiile de la 0 la 60 mile pe oră şi e clar că cel electric a excelat, cu 4 secunde, în timp ce bătrânul Hummer H1 a avut nevoie de peste 14 secunde.
Dar marea încercare a venit la duelul funiei, acolo unde toţi aşteptau că noul Hummer EV, cu putere şi cuplu mult mai mare, va trage nemilos bătrânul Hummer H1 din loc. Dar n-a fost să fie aşa. Cel diesel îşi rotea roţile în încercări. Iar cel electric stătea nemişcate, fără a permite să fie tras înapoi, dar totodată fără a putea să se mişte din loc înainte.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,299
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!