Acesta e noul Mercedes CLE, maşina care înlocuieşte două modele simultan şi care are şi un motor cu 6 cilindri

6 Iulie 2023, 10:05
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes-Benz a prezentat aseară noul CLE, un model creat să înlocuiască două modele simultan — C-Class Coupe şi E-Class Coupe — şi aparent să reducă din confuzia dintre cele două modele. Anterior, E-Class Coupe era construit pe dimensiunile platformei lui C-Class sedan, iar C-Class Coupe era un pic mai scurt, fapt care făcea greu de înţeles corect cele două model, mai ales în raport cu concurenţii. Acum, noul CLE va putea concura direct cu BMW Seria 4 şi Audi A5. Şi, spre deosebire de C-Class care are doar motoare de 4 cilindri, inclusiv pe versiuni AMG, noul CLE are şi motoare de 6 cilindri.
De fapt, noul model are numele de CLE Coupe, pentru că va urma şi o versiune decapotabilă, dar nu e sigur care va fi numele exact al viitorului model. Noul CLE Coupe are 4,85 metri lungime, şi prima problemă vine de la folosirea combinaţiei de litere „CL+segment” în denumire sa, or, până acum modelele care foloseau combinaţia CL în faţă, plus o literă, erau coupe-uri cu 4 uşi, precum CLS sau CLA. Noul CLE, însă, e un coupe cu 2 uşi.
Şi pentru că vrea să împace toate segmentele deodată, modelul va avea şi motorizări diesel mici şi eficiente, şi din cele pe benzină cu 4 cilindri, dar şi un motor cu 6 cilindri în linie. La capitolul diesel va exista un CLE 220d Coupe, cu un motor de 2,0 litri diesel, cu turbină cu geometrie variabilă, care va livra 200 CP şi 440 Nm.
Va exista şi un motor pe benzină de 4 cilindri şi 2,0 litri, care va livra 204 CP pe versiunea CLE 200 şi CLE 200 4MATIC şi 258 CP pe CLE 300 4MATIC.
Şi, în fine, motorul de top de unul de 3,0 litri, cu 6 cilindri în linie, pe versiunea CLE 450 4MATIC. Acesta va livra 381 CP şi 500 Nm.
Toate motorizările sunt mild hybrid, şi au un electromotor de 17 kw sau 23 CP, un pic mai puternic decât pe alte modele Mercedes, datorită unei baterii noi. Cuplul adiţional oferit de electromotor e de 200 Nm, iar rolul acestuia e să ofere susţinere la turaţii joase, ca să reducă efectul de turbolag, până intervine turbina.
CLE 450 4MATIC va fi şi cea mai rapidă motorizare, atingând 4,4 secunde până la prima sută. Germanii promit şi o versiune plug-in hibridă ulterior.
0
3,189
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!