Carabinierii italieni păstrează tradiţia şi cumpără 400 noi Alfa Romeo, dar de această dată au ales SUV-uri

1 Iulie 2023, 17:28
Redacţia PiataAuto.md
Forţele de poliţie din Italia, şi în special carabinierii, au o lungă tradiţie de a folosi maşini Alfa Romeo pentru misiunile lor, tradiţie care durează din 1951 până în prezent. Într-atât de firească a devenit prezenţa modelelor Alfa Romeo în echiparea carabinierilor, încât acestea au devenit aproape un simbol. Iar acum carabinierii au decis să păstreze această tradiţie şi să cumpere 400 de noi Alfa Romeo în flota lor, doar că de această dată au ales SUV-uri.
Şi e oarecum pentru prima dată când carabinierii din Italia vor goni cu SUV-uri Alfa Romeo pe străzi. La început, în 1951, au existat nişte offroader-e fără acoperiş, de model 1900 M Matta. Apoi, un an mai târziu în flotă au apărut şi primele Alfa Romeo 1900 Sedan, care au primit repede porecla de „gazele”, datorită faptului că erau rapizi şi sprintene în urmăriri. Iar în anii 60, modelul Alfa Romeo Giulia a înrădăcinat şi mai multă această poreclă, care a rămas valabilă până în prezent.
Jandarmii italieni au continuat să cumpere modele Alfa de-a lungul anilor, printre modele numărându-se Alfetta, 75, 155, 156, 159, iar mai recent şi Giulia Quadrifoglio actuală. Acum, însă, cele 400 noi Alfa Romeo vor fi SUV-uri Tonale.
Noile maşini sunt parţial blindate, mai ales în zona portierelor, pentru a oferi protecţie jandarmilor în cazul unor intervenţii speciale. Au la interior o cuşcă specială securizată în zona banchetei spate, dar şi locuri pentru depozitarea vestelor antiglonţ şi a armelor din dotarea poliţiştilor. Motorizarea aleasă e una mild hibridă, cu un motor turbo de 1,5 litri şi un electromotor ajutător în rol de apendice, şi o putere totală de 163 CP. Cutia de viteze e una automată, cu 7 trepte. Cele 400 autmobile noi vor fi distribuite în toată Italia.
0
3,212
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!