Proiectul podului Cosăuţi-Yampil de peste Nistru, dintre Moldova şi Ucraina a fost modificat între timp: cum va arăta acesta

11 Iulie 2023, 11:51
Redacţia PiataAuto.md
Ieri anunţam că au fost reluate lucrările la construcţia noului pod Yampil-Cosăuţi peste Nistru, dintre Moldova şi Ucraina, dar totodată am avut câteva neclarităţi în informaţiile comunicate de ASD despre acest pod. Astfel le-am solicitat informaţii suplimentare şi acum, că le-am obţinut, putem spune că proiectul podului a fost modificat de la intenţia din 2021 până astăzi.
Simplu vorbind, podul se va afla în acelaşi loc şi va îndeplini aceleaşi funcţii de conectare mai rapidă a Kiev-ului cu Chişinăului, în ocolirea regiunii transnistrene, dar podul a devenit mai îngust. Dacă iniţial se planifica un pod cu 4 benzi, câte 2 benzi pe sens, la un cost de 100 milioane de euro, plătit integral din bugetul Ucrainei, acum podul a fost redus la 2 benzi în total, câte 1 pe sens, iar motivele sunt evidente, de a economisi bani, într-o perioadă atât de dificilă pentru ţara vecină.
De fapt, însăşi faptul că acest proiectul acestui pod a fost reluat, încă înainte de sfârşitul războiului, este uimitor. Am întrebat dacă în 2021 s-au făcut lucrări la căile de acces, după cum se anunţase, însă atunci s-a reuşit doar tasarea unei porţiuni unde urmau a fi construite acele drumuri. Acum urmează o etapă de reproiectare pentru versiunea mai îngustă a podului, după care vor demara şi lucrările de construcţie propriu-zise.
Cei de la ASD ne-au expediat şi schiţa tehnică a podului, oferită de colegii lor din Ucraina, pe care am inclus-o mai sus.
1
1,886
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!