Tesla a depăşit Toyota la vânzări în California, iar Rivian aproape că a ajuns Land Rover

26 Iulie 2023, 15:24
Redacţia PiataAuto.md
Vânzările de maşini electrice înregistrează noi situaţii care erau de necrezut până de curând, şi o fac până şi în SUA. De fapt, cifrele de care vorbim sunt înregistrate în California, statul cu cea mai mare predilecţie pentru maşini electrice, dar totodată statul ce cuantifică enorm de mult în vânzările totale din SUA. Astfel, în trimestrul 2 al anului 2023, Tesla a depăşit până şi Toyota la vânzări în California, iar Rivian aproape că a egalat vânzările Land Rover.
Tesla a reuşit să crească în vânzări cu 62,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi a ajuns la 69.212 automobile vândute timp de 3 luni în statul California. Toyota, însă, a scăzut cu 8,3% şi a 67.482 automobile, fiind astfel devansată de un producător ce are doar maşini electrice în gamă. Şi asta chiar dacă Toyota are câteva din cele mai bine vândute modele din clasamentul SUA.
O altă situaţie curioasă se manifestă la comparaţia Land Rover şi Rivian, ambii producători având doar offroader-e în gamă, doar că Rivian are doar offroader-e electrice. Land Rover a crescut faţă de 2022 cu15,2% şi a ajuns la 2.907 maşini livrate timp de 3 luni, doar că Rivian a crescut cu 155,7% şi a livrat 2.225 automobile, având doar 2 modele electrice în gamă.
Marea majoritate a producătorilor au înregistrat creşteri în aceeaşi regiune, Tesla şi Rivian au marcat cele mai mari creşteri procentuale dintre toţi producătorii, iar asta pare să fie deja un simptom, când cele mai mari creşteri le au producătorii ce produc doar electrice, iar cele mai mari scăderi le revin celor ce n-au deloc modele electrice, sau au câteva 1-2 modele, lansate mai mult de dragul unor bife.
Pentru a avea un tablou complet, cele mai mari scăderi în California le-au înregistrat Mitsubishi (-21,0%), Maserati (-24,1%), Alfa Romeo (-16,5%), Chrysler (-13,1%) Jaguar (-15,1%) — toate mărcile încadrându-se în descrierea de mai sus, cu excepţia lui Jaguar, care are un model electric, însă acesta are deja câţiva ani buni pe piaţă. Există şi o excepţie de la regulă, marca suedeză Polestar înregistrând o scădere de 39,4%, însă aici e vorba de livrări care au demarat foarte greu pentru noile modele şi au fost puse pe pauză din cauza unei reorganizări la fabrica Polestar şi rezolvarea unor probleme tehnice. În rest, statisticile din California par să contureze tot mai mult regula că producătorii care se încăpăţânează să nu se avânte cu toată forţa spre maşinile electrice încep să aibă tot mai mult de pierdut.
0
1,820
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!