(VIDEO) Cât de uşor urcă un camion electric Tesla Semi încărcat, în comparaţie cu cele diesel

18 Iulie 2023, 18:31
Redacţia PiataAuto.md
Camionul electric Tesla Semi a fost prezentat oficial acum mai bine de jumătate de an, cu anunţarea primei flote livrate, iar de atunci Tesla continuă să ţină în secret parametrii săi tehnici, motivând că-i va anunţa când acesta va intra în producţia de serie. Totuşi, pe pasul Donner în California — un traseu în regim de autostradă montană cu pante şi urcări foarte pronunţate — pot fi văzute periodic exemplare Tesla Semi deţinute de producător, care sunt conduse încărcate la maxim, pentru teste de viaţă reală înainte de startul livrărilor masive.
Un locuitor din regiune, pasionat de Tesla Semi, spune că a vrut să prindă în mod special o urcare cu Tesla Semi, alături de alte camioane diesel, întrucât ori de câte ori le-a văzut urcând în comparaţie, camionul electric Tesla pare să aibă mult mai multă putere şi să urce mult mai uşor. Aşa că a tot mers până a putut surprinde un camion Tesla Semi urcând, încărcat la maxim, şi întrecând cu uşurinţă alte camioane.
Acesta spune că urcările din regiunea asta au o declivitate de la 7% la 16%, prin urmare sunt mai pronunţate decât urcările obişnuite de autostradă.
Aşa cum spuneam, puterea camionului Tesla nu e anunţată, însă se vorbea de o putere de încărcare de 1 MW, ceea ce ne duce cu gândul că bateria va putea asigura şi un flux energetic de 1 MW la descărcare, asigurând astfel minim vreo 1.350 CP. Alte informaţii anterioare estimau o putere de 1.020 CP a sistemului de propulsie.

Vezi mai jos video-ul cu urcări în comparaţie, filmat de pasionatul de Tesla Semi.
0
25,387
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!