(VIDEO) Cum a arătat defilarea de maşini clasice pe o distanţă de 1600 km în Cehia şi Slovacia

12 Iulie 2023, 12:01
Redacţia PiataAuto.md
În Cehia zilelor noastre există un soi de cursă lejeră, ce seamă mai mult a defilare, cu maşini clasice, pe o distanţă de 1.000 mile, sau 1.600 km. Şi nu e doar o paralelă modernă a renumitei curse italiene Mille Miglia. Totul e mai interesant de atât.
De fapt, cursa din Cehia o fi apărut în anul 2018 în zilele noastre, dar a avut şi 3 ediţii organizate între 1933 şi 1935, în Cehoslovacia de atunci.
Astfel, cursa de acum, relansată în 2018, care a avut o nouă ediţie în 2023, vine să reia acea tradiţie din Cehoslovacia de demult. Şi pentru că acum Cehia şi Slovacia sunt două ţări distincte, traseul a cuprins ambele capitale, Praga şi Bratislava.
La linia de start s-au aliniat câteva automobile Jawa, câteva Aero, DKW, MG. Au fost prezente şi o câteva Praga, şi o Skoda, dar şi o neştiută Tatra T57A Roadster Sport.Evident, au ai existat şi alte Tatra speciale.
Şi, de fapt, au fost atât de multe maşini clasice, preponderent cehoslovace sau venite din ţările din jur,, cp numărul acestora a trecut de 100 de unităţi!

Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,297
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!