(VIDEO) Manevra neregulamentară a unui şofer a provocat un accident rutier în Chişinău, însă cel mai probabil cel de-al doilea va fi declarat vinovat

18 Iulie 2023, 20:45
Redacţia PiataAuto.md
Există accidente care se produc ca un lanţ de consecinţe, când o încălcare a regulamentului determină o altă încălcare ulterioară şi totul derivă într-un accident, iar la analiza cauzei accidentului de multe ori se ia în considerare doar scena finală de impact, fără a lua în considerare celelalte manevre neregulamentare care au făcut posibilă întreaga situaţie. Un asemenea accident s-a produs astăzi în Chişinău, la intersecţia traseului M1 cu strada Petricani.
Şoferul unei Dacia Duster aştepta să vireze regulamentar la stânga pe strada Petricani, iar traficul din sens opus era aglomera, astfel încât unul din şoferii de pe contrasens a lăsat spaţiu în faţa sa, ca să nu blocheze intersecţia. Din acea direcţie, traseul M1 are două benzi, cea din stânga având direcţia de deplasare doar înainte, iar cea din dreapta — doar pentru virarea la dreapta, pe Petricani. Totuşi, de fiecare dată se găsesc şoferi care se consideră mai şmecheri şi folosesc acea bandă pentru a depăşi coloana de trafic şi a merge înainte, după care caută să se încadreze înapoi spre stânga.
Aşa a făcut şi şoferul unei Skoda, care a gonit pe acolo, în timp ce şoferul de Dacia, încurajat de faptul că maşina din faţa sa a oprit pentru a nu bloca intersecţie, a pornit să vireze stânga, fără a se aştepta că cineva de pe banda alăturată va comite o încălcare şi va merge înainte. În rezultat, s-a produs un accident cu deteriorarea puternică a ambelor maşini.
Acum, e evident că încălcarea şoferului din Skoda a dus în mod direct la producerea acestui accident. Dar, în acelaşi timp, şoferul din Dacia avea obligaţia cedării trecerii traficului din întâmpinare, deci, cel mai probabil, anume el va fi declarat vinovat în acest accident.
Vezi toată situaţia în video-ul de mai jos.
0
3,454
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!