(VIDEO) Un Iveco Daily electric a stabilit un record mondial, tractând 153 tone după el

4 Iulie 2023, 13:27
Redacţia PiataAuto.md
Cândva, pentru a tracta 100 tone, era nevoie de un ditamai camion Tatra T141, creat special pentru a putea tracta o asemenea greutate. Apoi au apărut camioane ce puteau tracta tot mai mult, iar cifra sutelor de tone a crescut.
Foto: Camion Tatrat T141, creat cândva special pentru a fi capabil să tracteze 100 tone

Între timp, greutatea de 153,58 tone tocmai a fost tractată de un Iveco eDaily, care a stabilit astfel recordul mondial de tractare pentru dubiţele electrice.
Dubiţa electrică a fost standard, din acelaşi model prefaţa în toamna anului 2022 şi pus în producţie în 2023. Iveco eDaily are un singur electromotor, de 190 CP şi 400 Nm, alimentat de la baterii ce însumează 111 kWh capacitate de stocare. Aceasta îşi trimite puterea punţii spate, printr-o punte relativ standard, similară celor de pe modelele cu ardere internă, dar graţie bateriei mari, are şi o autonomie de până la 400 km.
Ei bine, în exerciţiul de tractare dubiţa a avut un pic de probleme la început, simţindu-se în mod evident că i s-a dat o sarcină prea grea, or, ea a tractat o garnitură după ea, formată dintre-un camion cu un excavator pe remorca lui, urmat de încă un camion, iar apoi şi de un camion de pompieri.
Dubiţa electrică s-a smuncit de câteva ori, până a reuşit să pună în mişcare întreaga coloană de vehicule, dar a reuşit până la urmă şi a stabilit recordul mondial pentru cel mai mare tonaj tractat de o dubiţă electrică.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
2,896
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!