Doi chinezi au condus 13000 km un camion Scania 650S, din Shanghai până în Olanda, doar pentru a participa la un festival, dar şi pentru a replica unul în ţara lor

22 August 2023, 17:50
Redacţia PiataAuto.md
Doi chinezi, pe nume Liu Weitao şi Guo Longxian, ambii pasionaţi de Scania şi tot ei deţinători ai unei companii de transport cu camioane, au condus un camion Scania 650S cu motor V8 pe o distanţă de 13.000 km, din Shanghai, de pe coasta estică a Chinei, până în Olanda, pentru a participa la renumitul festival olandez dedicat camioanelor personalizate Truckstar. E pentru prima dată când la acest festival renumit vine un camion cu plăcuţe de înmatriculare chinezeşti.
Aceştia şi-au modificat camionul acum ceva timp în urmă şi au publicat imagini profesioniste realizate cu el pe platformele de reţele sociale din China, încercând să îndemne şi alţi pasionaţi din China să-şi modifice camioane, însă deocamdată ideea lor nu prinde foarte mult, or, în China camioanele sunt văzute încă drept un instrument strict funcţional, limitat doar la ceea ce e necesar.
Foto: Acelaşi camion Scania, fotografiat în China după ce a fost personalizat

Totuşi, aceştia au decis să participe la festivalul olandez şi să o facă parcurgând întreaga distanţă de 13.000 km într-o direcţie, cu ei doi în cabină, în rol de şoferi pe ture. Cei doi au avut nevoit de două săptămâni pentru a parcurge cei 13.000 km, cu tot cu traversări de vămi. În toată această perioadă aceştia au dormit doar în cabina camionului, fără a opri la vreun hotel pe drum!
Mai mult ca atât, după festivalul din Olanda, cei doi au vizitat câteva ateliere de personalizare a camioanelor, ba chiar au mers cu camionul şi mai departe, până în Suedia, mai parcurgând aproape 2.000 km în plus, pentru a vizita atelierul care a pregătit camionul câştigător de la festival.
Printre atâtea camioane superbe de la Truckstar, cei doi n-au luat niciun premiu pentru frumuseţea camionului lor, ci doar au fost distinşi cu un premiu special pentru distanţa enormă făcută.
Am putea să ne întrebăm care ar fi motivul unor eforturi atât de mari de distanţe şi timp din partea celor doi, iar răspunsul e simplu — întrebaţi chiar de un reprezentat al Scania despre festival şi motivele de a veni din China în Olanda, aceştia i-au destăinuit că vor să se „inspire” în a crea un asemenea festival la ei acasă în China, unde abia primii şoferi de camion încep a-şi trata camioanele cu ceva mai multă pasiune. Aşa că aceştia au fost pe post de urmăritori atenţi în tot ce se întâmplă la festival, au mers şi la atelierele care pregătesc camioanele modificate pentru a înţelege cum funcţionează totul, iar peste un an sau doi cel mai probabil vom vedea un „Trucksbar” festival, sau o altă clonă de acest gen în China. Dar, în acelaşi timp, nimeni nu le poate interzice să facă un festival original, pe baza propriilor idei, dacă ar decide să meargă pe o cale proprie. Cât mai merg înapoi încă vreo 15.000 km şi vreo 3 săptămâni, au timp suficient să-şi contureze ideile.
0
45,605
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!