Mercedes ia în considerare să pună totuşi un motor V8 pe C63 AMG, pentru că motorul de 4 cilindri e un eşec şi la vânzări

7 August 2023, 11:49
Redacţia PiataAuto.md
Atunci când toată lumea îţi spune că faci ceva complet greşit, probabil e bine să se şi asculte uneori. Mercedes tocmai se convinge de asta cu noua sa generaţie, W206, a lui C-Class, în special C63 AMG, unde s-a încăpăţânat să pună un motor de 4 cilindri în linie, în locul V8-ului de pe generaţia precedentă, din care se stoarce o putere enormă, care mai e şi ajutată de electromotoare. Dar fanii AMG nu sunt deloc încântaţi, iar acum asta începe să se vadă tot mai critic nu doar în teste comparative, ci şi în vânzări slabe. Publicaţia americană Car and Driver a aflat direct de la ingineri din cadrul Mercedes că producătorul german e nevoit să reacţioneze la acest eşec şi ia în considerare acum să pună, totuşi, un motor V8 pe Mercedes-AMG C63.
E cât se poate de clar că acum, noul Mercedes-AMG C63 cu motor de 4 cilindri e mai greu, mai puţin performant şi mai puţin plăcut în condus decât concurenţii săi direcţi, în special BMW M3, care are vânzări excelente şi care se bucură de o apreciere emoţională extraordinară din partea celor ce-l conduc. Iar BMW M3 are un motor superb de 6 cilindri în linie, twin turbo, fără sisteme hibride, care produce 510 CP. Şi maşina e cu circa 200 kg mai uşoară decât C-Class AMG W206, nefiind nevoită să care baterii şi electromotoare suplimentare la bord.
Aşadar, acum Mercedes vrea să rezolve problema acestui eşec major, atât comercial, cât şi ca imagine, pentru acest model. Iar rezolvarea ar putea fi una relativ simplă şi intuitivă — se va prelua sistemul de propulsie hibridă cu motor V8 de pe Mercedes-AMG GT 73 E Performance şi AMG S63. Acolo e practic o evoluţie a motorului M177 cu arhitectură V8 de 4,0 litri, ajutată de electromotoare. Pe acele modele, sistemul dezvoltă 831 şi, respectiv, 802 CP, ceea ce pentru C-Class ar putea fi prea mult. Actualul C-Class AMG cu 4 cilindri dezvoltă 671 CP, deci e probabil ca acel sistem cu motor V8 să fie temperat un pic, pentru a se plasa mai jos în ierarhie, dar cu siguranţă Mercedes va dori să-i redea o putere mai mare decât cea actuală, atrăgând astfel atenţia fanilor. Ne putem aştepta la circa 700 CP, deci.
Maşina va fi tot mai grea, dar, fiind mai puternică decât concurenţii săi, ar putea avea şanse să fie la fel de rapidă. Însă marea miză e ca plăcerea de condus a motorului V8, cu sunetul său, să-i redea maşinii admiraţia pierdută a fanilor. Va fi o misiune dificilă pentru C-Class, deci, şi totodată un caz ce va servi drept o lecţie pe viitor.
0
4,111
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!