(VIDEO) Brabus a modificat noul Range Rover cu motor de BMW, dar adaosul de putere e unul moderat

15 August 2023, 20:14
Redacţia PiataAuto.md
De mai bine de un an, Brabus a decis că nu mai modifică doar modele Mercedes sau mărci derivate, precum smart de cândva sau Maybach. Aşa au apărut şi modele Porsche semnate de Brabus, spre exemplu. Iar astăzi Brabus a lansat şi noul Range Rover, în interpretarea sa, cu adaos de stil şi putere sub capotă. Şi pentru că acolo, sub capotă, noua generaţie Range Rover are un motor V8 de BMW, a ieşit o reţetă curioasă la final.
Cei de la Land Rover au renunţat la motorul lor V8 de 5,0 litri, cu supercharger, pe care-l avea pe generaţia precedentă de Range Rover şi au revenit la folosirea unui motor de BMW, aşa cum făceau acum vreo două decenii. E vorba de motorul V8 de 4,4 litri, care, cu modificarea Brabus de acum, livrează 600 CP. Destul de moderat, dacă e să ne gândim că acelaşi motor scoate şi 635 CP pe BMW M5 CS, de exemplu. Dar sunt 70 CP în plus faţă de cei 530 CP, pe cât îi oferă motorul de stoc pe acest Range Rover, însă.
Partea uşoară e că Brabus n-a trebuit să modifice nimic în construcţia motorului pentru a oferi cei 70 CP, ci doar să umple un pic la butoane, la partea electronică. Deci nu e ca şi cum ar mări cilindreea şi ar schimba jumătate de motor pe intern, cum a făcut-o recent cu Maybach-ul S-Class cu motor V12.
Tot electronic a fost coborâtă şi suspensia pneumatică, cu 20 milimetri. Şi asta ca să facă maşina mai agilă un pic, decât e în varianta de stoc.
Cu noile modificări, maşina poate prinde prima sută în 4,5 secunde, iat viteza maximă rămâne limitată la 250 km/h.
Dacă la inginerie s-a umblat doar la nivel electric, la estetică s-au făcut schimbări mai temeinice, cu componente modificate, ca să arate mai impozant. Bara de protecţie diferă cel mai mult şi redă maşinii un aspect diferit al părţii frontale.
În spate a apărut o inscripţie mare BRABUS pe hayon, cu care să te mândreşti la semafor şi 4 ţevi noi de evacuare, cu care să te faci auzit. Iar jantele noi sunt pentru a te face remarcat şi când treci pe alături.
Designul interior n-a avut de suferit prea mult, dar, pentru a da un pic de consistenţă întregului proiect, maşina a primit tapiţerie nouă din piele perforată, semnată de Brabus.
Şi asta e valabil inclusiv în spate, unde s-a optat pentru varianta cu două scaune distincte, ca un soi de tronuri.
Şi dacă toate astea sunt deja prezente pe acest Range Rover semnat de Brabus, se poate cere şi un preţ pe măsură pe el, de 388.000 euro fără tva şi peste 400 mii euro cu tot cu taxe şi costuri de livrări. Dar acum şi cei care sunt fani ai Land Rover vor putea spune că au un Brabus, nu un orice Range Rover pe care unii nici nu l-ar observa dacă e generaţia nouă sau cea veche, decât dacă ar privi blocurile optice de plastic din spate. Acum, e clar, dacă e Brabus, e doar nou, şi scump.
Vezi mai jos şi un video publicat de Brabus cu noul Range Rover.
0
6,730
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!