(VIDEO) Cât de copleşitoare e Rimac Nevera, când e condusă în viaţa reală, dintre cele deja livrate clienţilor

21 August 2023, 13:00
Redacţia PiataAuto.md
Rimac Nevera e maşina-fenomen a timpurilor noastră, fiind cea mai puternică şi mai rapidă maşină de serie din lume în acest moment şi totodată arătând cât de fascinantă poate fi propulsia electrică, atunci când ingineria e gândită minuţios, cap coadă, într-un mod revoluţionar, nu doar prin înlocuirea motorului pe aceeaşi construcţie. Doar ieri vorbeam despre ultimul record mondial stabilit de Nevera, ea devenind cea mai rapidă electrică de pe Nurburgring, dar înainte de asta, în mai 2023, tot ea a marcat 23 de recorduri mondiale într-o singură zi. I s-a oferit chiar şi recordul pentru cele mai multe recorduri marcate într-o zi! Ei bine, dar cum o fi această maşină în viaţa reală, dintre cele care sunt deja livrate clienţilor?
Rimac Nevera are o producţie limitată de doar 150 exemplare, plus 12 exemplare din ediţia Time Attack, aşa că sunt foarte puţini şi rari cei care au apucat să-şi comande una şi-şi primesc acum livrările. Adeseori se întâmplă să fie doar câte 1-2 deocamdată într-o ţară, chiar şi în ţări mari, precum SUA. Un exemplar a ajuns în colecţia Triple F din SUA, tot cei care l-au pus alături de Bugatti Chiron Super Sprot şi Tesla Model S Plaid. Dar, acelaşi exemplar a fost acum condus de un youtuber, care l-a experimentat în viaţa reală, cu o filmare mult mai senzorială a experienţei de la bord.
Astfel, se poate vedea şi „simţi” cât de intensă a acceleraţia extraordinară de la bord, de sub 2 secunde. E o senzaţie în care ai nevoie să-ţi fixezi capul de tetieră înainte de a apăsa pedala acceleraţiei, altfel rişti să ţi-l loveşti pentru că muşchii gâtului nu-l vor putea ţine suficient de strâns la mulţi dintre şoferi.
E de prisos să mai spunem că maşina asta depăşeşte tot ce i se pune alături. E ca şi cum am discuta despre fizica cuantică aici. Pur şi simplu e o altă dimensiune.
Şi-n acelaşi timp, pe drumurile publice, maşina poate fi neaşteptat de calmă şi ascultătoare, fără excese. Şi acest dualism de personalitate e la fel de năucitor, or, e impresionant să vezi cât de diferit se poate simţi acelaşi automobil. Dacă am avea unul cu motor pe benzină capabil de 1.914 CP, acesta ar fi fioros şi la turaţii joase pe străzi şi probabil tot impracticabil. În timp ce Nevera e galantă şi silenţioasă pe drumuri publice, fără a sugera prin nimic potenţialul pe care-l are, decât prin reputaţia sa.
Este, deci, poate cea mai uluitoare maşină a zilelor noastre. Şi e una care face istorie acum, meritându-şi titlu de maşină care a schimbat lumea.
Vezi video-ul cu condusul ei pe circuit şi pe drumurile publice, dar şi impresiile copleşitoare, mai jos.
0
5,120
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!