Alfa Romeo a produs şi dubiţe cândva, iar acest exemplar, cu motor de Giulia, a fost vândut de curând la preţ exorbitant

8 Septembrie 2023, 21:43
Redacţia PiataAuto.md
Prin părţile noastre, pe la sfârşitul anilor 60, dacă spuneai dubiţă, te gândeai fie la un UAZ 452, fie la un TV 41 şi dubiţele Rocar din România, fie la un Barkas B1000 dacă mai atrăgeai atenţia şi la ce se produce în Germania de Est. Să te fi gândit la o dubiţă Alfa Romeo era inimaginabil, dar marca italiană a produs mult timp modele cu asemenea caroserii, din anii 50 până spre anii 80! Iar maşina de mai jos e o Alfa Romeo F12, lansată în 1967, care venea echipată din uzină cu un motor de Giulia, amplasat central în faţă, cu acces din cabină, aşa cum se obişnui în acele vremuri.
Motorul de Giulia era un benzina cu 4 cilindri, de 1,3 litri, iar opţional exista şi un diesel de origine Perkins. Motor de Giulia, însă, era un twin cam savuros, care producea 52 CP şi scotea un sunet mult mai frumos.
Maşina asta a fost fabricată în 1973 şi a servit drept vehicul de suport tehnic pentru o echipă de motorsport, numită Motor Villa, care domina în clasa motocicletelor de 250 cm cubi în anii 70. De fapt, exact în perioada când această Alfa Romeo muncea alături de echipă, ea devenise campioana Italiei.
După asta, dubiţa a stat o perioadă lungă conservată, până în 2016, când a nimerit în mâinile unui maestru în restaurări de Alfa Romeo, Ed Seymour. El i-a făcut maşinii o restaurare completă, până la cel mai mic bulon.
Mai mult ca atât, pentru că restauratorul şi-a imagina cum ar munci această Alfa, i-a montat încă un motor în rol de obiect de transportare. Acel motor secund are rol de decor şi vine de pe o Alfa 750, şi e doar pentru a impresiona pe la eventuale expoziţii, unde mergi ca să arăţi ce ai putea duce cu o asemenea dubiţă Alfa Romeo.
Toate micile detalii sunt aduse la perfecţiunea estetică, de la jantele înguste originale, până la oglinzi, mânere sau stopuri.
Apropo, maşina are tracţiune faţă, nu spate.
Şi maşina asta a fost pusă la vânzare de curând, trecând printr-o licitaţie. Pentru unii, era Alfa Romeo pe care n-ar fi cumpărat-o niciodată, preferând modelele mai cunoscute. Pentru alţii, era Alfa Romeo pe care nu o vor fi găsit altă dată, pentru că au supravieţuit prea puţine. Aşa că estimările de preţ erau foarte vagi, deşi se intuia că maşina se va vinde scump.
Într-un final, cei de la Gooding Company, care au gestionat vânzarea la licitaţie, au reuşit s-o vândă cu 67.200 dolari, un preţ mai mare decât ar fi estimat mulţi dintre noi. Dar existau şi estimări că maşina va trece de 100.000 dolari.
Cu siguranţă, însă, e una din cele mai frumoase dubiţe Alfa Romeo din câte mai există în lume!
0
4,281
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!